“Mikrofona aptaujas” lielkoncerts 2019. gadā

2020. gada priekšvakarā Saldus sporta kompleksā krāšņā lielkoncertā uz vienas skatuves satikās latviešu estrādes leģendas un jaunās paaudzes izpildītāji, lai ...

gallery icon
49
Mūzika
2020. gada 2. janvāris, 10:42

FOTO: estrādes leģendas pulcējas "Mikrofona aptaujas" lielkoncertā

Jauns.lv

2020. gada priekšvakarā Saldus sporta kompleksā krāšņā lielkoncertā uz vienas skatuves satikās latviešu estrādes leģendas un jaunās paaudzes izpildītāji, lai svinētu “Mikrofona aptaujas” jubileju.

Koncertā uzstājās Žoržs Siksna, Uģis Roze, Guntis Veits un grupa "Credo", Mārtiņš Brauns, Jānis Lūsēns, Āris Ziemelis, Jānis Paukštello, Adrians Kukuvass, Viktors Zemgals, Olga Rajecka, Nauris Puntulis, Aija Vītoliņa, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ābelīte, Olga Stupiņa, Inta Gudovska, Anita Levša, muzikālā apvienība “Vintāža” un citi skatuves mākslinieki. Koncertu vadīja radio leģendas Lia Guļevska un Gunārs Jākobsons.

“Mikrofons" bija viena no savulaik iecienītākajām Latvijas Radio programmām. Pirms 50 gadiem tajā aizsākās ikgadējā latviešu dziesmu aptauja, kurā piedalījās daudzi desmiti komponistu un mūziķu. To klausījās un par savu dziesmu balsoja simtiem tūkstošu klausītāju. “Mikrofona aptauja” kļuva par latviešu tautas mazajiem dziesmu svētkiem, ar savu tautisko garu un vienotību tuvinot mūsu dziesmoto revolūciju.