Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” koncerts “Reiz Ziemassvētkos 2"

2019. gada 11. decembrī skatītāju piepildītā VEF Kultūras pils lielajā zālē ar stāvovācijām noslēdzās Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” ...

gallery icon
Mūzika
2019. gada 12. decembris, 13:00

FOTO: izskan Guntara Rača un grupas "Saldās sejas" Ziemassvētku koncerts

Jauns.lv

Trešdien, 11. decembrī, skatītāju piepildītā VEF Kultūras pils lielajā zālē ar stāvovācijām noslēdzās Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” koncertu sērijas “Reiz Ziemassvētkos 2” pirmais koncerts.

Koncertā VEF Kultūras pilī bez Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” dalībniekiem uzstājās arī dziedātāji Ivo Fomins, Katrīna Bindere, Kristena Cīrule un Mārtiņš Ruskis. Savas solo dziesmas izpildīja arī grupas dalībnieks Jānis Narkevics. Jau otro gadu kopā ar pārējiem ir arī bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte”, kuri uzstājās gan ar solo dziesmām, gan arī duetos ar lielajiem dziedātājiem.

Koncertā izskanēja daudz pirmatskaņojumu. Pateicoties Guntara Rača sadarbībai ar Raimondu Paulu, grupa tikusi pie četrām jaunām un tematiski atbilstošām Maestro dziesmām. Arī Mārtiņš Ruskis izpildīja vairākas šajā tandēmā radītās dziesmas no sava jaunākā albuma “Piparmētru tēja”, bet papildus tām arī divus savus jaundarbus - Baltā ģitāra” un pavisam svaigo dziesmu “Sniegavīrs”.

Koncertā skanēja arī Tomasa Kleina, Ainara Virgas, Zigfrīda Muktupāvela un grupas jaunpienācēja Ginta Staneviča dziesmas ar Rača vārdiem. Neiztika arī bez pasaules populārāko dziesmu pārlikumiem. Koncertā autora lasījumā bija klausāmi arī dzejoļi no Rača jaunākajām grāmatām “Mīlestība ir” un “Reiz Ziemassvētkos”.