Kino
2019. gada 2. decembris, 09:45

Animācijas filmas "Ledus sirds" turpinājums gāž Pateicības dienas kino ieņēmumu rekordu

Jauns.lv

Pirms nepilnām divām nedēļām ASV pirmizrādi piedzīvoja ilgi gaidītās animācijas filmas 'Ledus sirds" turpinājums, kas jau palepojies ar kases ieņēmumu rekordiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pateicības dienas brīvdienu laikā "Ledus sirds 2" kases ieņēmumos savākusi 123,7 miljonus ASV dolāru, kas ir jauns šī laika posma rekords. Iepriekšējais labākais rādītājs piederēja “The Hunger Games: Catching Fire” ("Bada spēles: Spēle ar uguni"), kas 2013. gadā tika pie 109 miljoniem.

Kopumā filmas "Ledus sirds 2" pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē Ziemeļamerikā vien kases ieņēmumos gūti 130 miljoni, otrajā - vēl 164 miljoni. Bet visā pasaulē filma tās veidotājiem atnesusi jau 739 miljonus ASV dolāru. Pavisam nav izslēgts, ka "Ledus sirds 2" kļūs par jau sesto kinokompānijas "Disney" veidoto filmu, kuras kases ieņēmumi sasnieguši miljardu.

Latvijas kinoteātros "Ledus sirds 2" būs redzama no 12. decembra.

Filmas anotācija:

Anna, Elza, Kristofs, uzticamais ziemeļbriedis Svens un apburošais sniegavīriņš Olafs ir spiesti pamest karaļvalsti un doties vēl tālāk uz ziemeļiem. Ceļojums aizvedīs viņus pie seno leģendu pirmssākumiem un palīdzēs atklāt noslēpumus, kuri ir saistīti ar karaļvalsts pagātni.

"Ledus sirds" pirmā daļa klajā nāca 2013. gadā un ir guvusi milzu popularitāti. 3D animētā muzikālā piedzīvojumu pasaka kases ieņēmumos tās veidotājiem atnesa teju 1,3 miljardus un aptuveni 400 miljonu peļņu.