Rakstnieces Zanes Zustas grāmatas "Aiz durvīm" atklāšana

Rakstnieces Zanes Zustas grāmatas "Aiz durvīm" atklāšanas svētki.

gallery icon
16
Slavenības
2019. gada 7. novembris, 15:09

Aktrises Vita Vārpiņa un Ieva Segliņa iejūtas Zanes Zustas grāmatas galveno varoņu tēlos

Jauns.lv

Trešdien, 6. novembrī, dizaina papīrlietu veikalā "Manilla" svinīgā un privātā gaisotnē tika atklāta rakstnieces Zanes Zustas jaunākā grāmata „Aiz durvīm“. Tās laikā Dailes teātra aktrises – Vita Vārpiņa un Ieva Segliņa – iejutās grāmatas galveno varoņu lomās.

Rakstnieces Zanes Zustas jaunākajā grāmatā „Aiz durvīm“ stāstīts par divām sievietēm psihoterapijas kabinetā – Emmu un Annu - un ar grāmatas starpniecību kļūst iespējams ielūkoties, kas notiek aiz šīm durvīm. Durvīm, kas ierasti stingri sargātas ar konfidencialitātes un noslēpumu aizsegu. Tomēr šī emocionālā grāmata lasītājam atklāj to, ka katram stāstam ir divas patiesības – viens kabinets, divi stāsti un divas patiesības.

Lai arī grāmata jau gandrīz mēnesi ir pārdošanā, tās atklāšanas svētki svinēti šonedēļ. Atklāšanas pasākums iesākās ar intīmu priekšnesumu – dzisa gaismas, ieslēdzās prožektori un klātesošie pēkšņi kļuva par psihoterapijas sesijas lieciniekiem. Annas un Emmas lomās, pie maza galdiņa un divām kūpošām tējas krūzēm, iejutās lieliskās aktrises Vita Vārpiņa un Ieva Selgiņa, bet par grāmatas ainas iedzīvināšanu dzīvē parūpējās režisors Intars Rešetins, kurš savus ceļa vārdus lasītajiem devis arī uz grāmatas vāka.

„Zane raksta brīnišķīgi – viņa raksta šodienai, aktuāli, precīzi un būtiski par svarīgo – psiholoģiskais tuvplāns literatūrā man pašam ir ļoti tuvs, jo ar to es nodarbojos arī teātrī. Šis ir lielisks darbs, ko es labprāt, kā režisors, īstenotu arī kino versijai,“ par grāmatu „Aiz durvīm“ saka režisors Intars Rešetins.

Zane Zusta kopā ar psihoterapeiti Diānu Zandi pērn izdeva grāmatu „Tarakāni manā galvā. Stāsti par sievietēm“, kas kļuva par bestselleru. „Psiholoģija un psihoterapija man ir personīgi tuva tēma, jo arī pati esmu stundām ilgi  sēdējusi kabinetā, risinot savas personības šķautnes. Nav nekas labāks, kā iepazīt līdz sirds dziļumiem svarīgāko cilvēku dzīvē, ar ko būs jānodzīvo viss mūžs – sevi. To, lasot manus darbus, novēlu arī saviem lasītājiem – lasīt, domāt, just un ieklausīties sevī,“ par savu darbu saka grāmatas autore.

Grāmatai ceļa vārdus veltījusi arī TV žurnāliste Kristīne Virsnīte, kura uzsver, cik „garšīgi“ tā uzrakstīta, psiholoģe, deju un kustību terapeite Indra Majore-Dūšele atklāj, ka grāmata ļauj maigi pieskarties terapijas procesa pieredzei, savukārt priesteris Andrejs Mediņš pēc izlasītā grāmatā uzsver, ka nav nekas svarīgāks kā patiesa saruna, kurā vēlamies būt uzklausīti, saprasti un iedrošināti. Grāmatas vāka autors ir Aigars Mamis.