foto: Juris Rozenbergs
Muzikālais pāris Rūta Dūduma un Jānis Ķirsis meitu audzina laukos
Dziedātāja Rūta Dūduma ar vīru mūziķi un komponistu Jāni Ķirsi jau pusgadu ir vecāki meitai Grietai.
Slavenības
2019. gada 3. novembris, 16:49

Muzikālais pāris Rūta Dūduma un Jānis Ķirsis meitu audzina laukos

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Framest" dziedātāja Rūta Dūduma un komponists Jānis Ķirsis atzīst, ka kopš kļūšanas par vecākiem viņiem „katra diena ir laimīgā diena”.

Pēc piecus gadus ilgas kopābūšanas muzikālais pāris šā gada 2. februārī salaulājās Ikšķiles Svētā Meinarda Evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā, bet tieši pēc trim mēnešiem – 2. maijā – pasaulē nāca abu pirmdzimtā meita Grieta. Nupat mazulītei palika seši mēneši.

„Emocijas aizvien vēl gāž kā tāds taifūns, jo katru dienu kaut ko jaunu tajā bērnā ieraugu. Sajūtas ir vienkārši brīnišķīgas, vārdos tās aprakstīt nav iespējams. Šobrīd izdzīvojam ļoti īpašu posmu savā dzīvē. Katra diena ir laimīgā diena,” par tēva lomu žurnālam "Kas Jauns" teic Jānis Ķirsis.

Mūziķis atklāj, ka meitu audzina laukos, pie dabas. „Lai gan es visu mūžu esmu bijis rīdzinieks, vienā brīdī radās sajūta, ka pilsētā dzīvot vairs nevēlamies. Jau pirms meitas piedzimšanas pārcēlāmies ārpus Rīgas, tagad dzīvojam Ogres pusē, nomaļā vietā, pie meža, svaigā gaisā, un par šo lēmumu esam gandarīti. Ar dārzu sevi neapgrūtinām, pietiek ar trim rabarberiem un piecām piparmētrām. Ikdienas braucieni mums raizes nedara, jo no Rīgas šķir tikai 35 minūšu brauciens,” stāsta Ķirsis, lepodamies, ka sieva Rūta uz skatuves atgriezusies jau divas nedēļas pēc dzemdībām, kad devušies koncertēt uz Lietuvu. „Meitu ņemam līdzi, un mums viss ir labi,” viņš sirsnīgi nosaka.

Skaistākie mirkļi no mūziķu Jāņa Ķirša un Rūtas Dūdumas-Ķirses kāzām

gallery icon