foto: Publicitātes
Ķesteris nofilmējis Lilitu Ozoliņu Dīvas lomā
Pašmāju teātra un kino aktrise Lilita Ozoliņa.
Slavenības
2019. gada 2. novembris, 05:50

Ķesteris nofilmējis Lilitu Ozoliņu Dīvas lomā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktiera Ģirta Ķestera un pasākumu organizatores Leonardas Ķesteres dēls Pauls beidzamā laikā dažādos saviesīgos pasākumos nav biežs viesis. Bet uz Rīgas Starptautiskā kino festivāla atklāšanu viņš ieradās – kopā ar savu draudzeni Madaru Ramani.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā žurnālam "Kas Jauns" atklājis Pauls, viņa ikdienas dzīve esot gana piepildīta. „Pašlaik studēju filmu režiju maģistrantūrā, Kultūras akadēmijā 2. kursā, paralēli mācībām top arī kino projekti, režisēju reklāmas,” pastāsta Pauls. Agrāk režisors savas zināšanas ieguva, studējot kino lietas Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā. Pēc tam Paula ceļš veda uz ASV.

Šobrīd top viņa izsapņots projekts – īsfilma, kurā esot ieguldīts liels darbs. „Galveno lomu spēlē godalgotā aktrise Lilita Ozoliņa. Piedalās arī Marija Linarte, Kaspars Zvīgulis, Toms Treinis un Juris Strenga. Īsfilmas nosaukums ir "Dīva". Un Lilita Ozoliņa patiešām spēlē teātra kino dīvu, kura cīnās ar dažādām „dīvu lietām”. Tā nav biogrāfiska filma, tā ir par aizejošo laiku un tagadnes pieņemšanu. Liela daļa īsfilmas uzņemta Dailes teātrī, bet tā nav dokumentāla, tā nav autobiogrāfiska. Dailes teātris tika izmantots tikai kā lokācija. Man ļoti gribējās uztaisīt vienu darbu, kas saistīts ar teātra pasauli,” stāsta Ķesteris.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pauls Ķesteris ar mīļoto sievieti Madaru Ramani.

Liels atbalsts Paulam viņa radošajā darbībā ir mīļotā sieviete Madara. „Arī viņa ir no radošās industrijas, no reklāmas pasaules,” teic Ķesteris, kas ar mīļoto iepazinies... kāpņu telpā. „Sastapāmies, strādājot kopā – vienas ēkas ietvaros. Paldies Dievam, ka neiepazināmies iepazīšanās portālā,” mīklaini nosaka viņš, piebilstot: „Galvenais, ka esam kopā un laimīgi!”