foto: Brett D. Cove / SplashNews.com/ Vida Press
Hercogiene Ketrīna apmeklējusi terapiju kopā ar depresijas mākto brāli
Džeimss Midltons.
Slavenības
2019. gada 15. oktobris, 10:28

Hercogiene Ketrīna apmeklējusi terapiju kopā ar depresijas mākto brāli

Jauns.lv

Kembridžas hercogienes Ketrīnas brālis Džeimss Midltons atklājis, ka laikā, kad viņš cietis no smagas depresijas un apmeklējis terapiju, slavenā māsa devusies viņam līdzi uz konsultācijām. Ģimenes atbalsts ir neatsverams, ārstējoties no šīs kaites.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džeimss Midltons sniedzis vaļsirdīgu interviju izdevumam “Telegraph”, kurā stāsta par savu cīņu ar depresiju un to, kā beigu beigās viņš uzveicis šo garīgo slimību. “Man ir ļoti paveicies,” viņš atzinis garīgās veselības aktīvistam un intervētājam Braionam Gordonam. Midltons norāda, ka pirms diviem gadiem ir bijis pavisam cits cilvēks, nekā ir šodien. Nespētu būt divas vēl atšķirīgākas personības.

Džeimss Midltons un viņa „suņu velosipēds”

gallery icon
4

Džeimss pirmo reizi par savu depresiju publiski runāja šā gada janvārī, kad izdevumam “Daily Mail” bija uzrakstījis eseju par savu cīņu ar šo kaiti. Viņš depresiju nodēvējis par “prāta vēzi”. Midltons pastāsta, ka depresijas smagākajā posmā vairs pat nav spējis komunicēt ar sev vistuvākajiem cilvēkiem.

Jaunākajā intervijā Kembridzās hercogienes brālis drosmīgi atklāj arī to, ka šajā drūmajā laikā ne reizi vien viņu piemeklējušas domas par pašnāvību.

Pēc tam, kad viņš vērsies pēc palīdzības pie garīgās veselības speciālistiem, viens no pirmajiem jautājumiem bijis, vai jauno vīrieti piemeklējušas pašnāvnieciskas domas. “Es atceros, ka tobrīd domāju ‘Man vajadzētu atbildēt godīgi, jo es vēlos, lai viņi man palīdzētu.’ Tāpēc es viņiem teicu – ‘Nu, patiesībā, jā, bet es nedomāju, ka jebkad tās īstenošu.’ Manā slimības vēsturē ierakstīts, ka man bijušas pašnāvnieciskas domas, taču tās nav apdraudējušas dzīvību,” atklāj Džeimss Midltons.

Hercogienes brālis precizē, ka šo domu iespaidā viņš patiesībā nav vēlējies izbeigt dzīvi, bet gan “nav vēlējies dzīvot dzīvi ar pašreizējām sajūtām”.

Midltonu ģimenē valda ļoti tuvas un sirsnīgas attiecības. Visi apvienojušies un centušies palīdzēt Džeimsam tikt galā ar viņa dzīves drūmo periodu, kā vien spējuši. Pēc tam, kad Džeimss gada garumā viens pats bija apmeklējis psihoterapijas seansus, nodarbībās viņam pievienojusies arī mamma Kerola, tēvs Maikls un māsas Ketrīna un Pipa.

foto: Vida Press
Džeimss Midltons ar māsu Pipu un vecākiem pievienojas māsas Ketrīnas ģimenei, dodoties uz Ziemassvētku dievkalpojumu.

Kopīga terapijas sesiju apmeklēšana palīdzējusi ģimenei labāk izprast, kas notiek.

Džeimss terapijas sākumperiodu salīdzina ar “sēdēšanu krēslā ar vilnas dzijas kamolu klēpī, kur satīti astoņu dažādu krāsu pavedieni. Speciālists savukārt sēdēja pretī un ar adatu centās visu atšķetināt. Kad mēs sākām visu risināt, un tas bija izlikts uz papīra, tas izskatījās pēc absolūtākā haosa.”

Džeimss Midltons un Ella

gallery icon
8

Bet pēc ilgāka laika, cenšoties šķetināt šo haosu, “depresijas migla” pamazām sākusi izkliedēties.

18 mēnešus pēc terapijas uzsākšanas Džeimss atkal ir atguvis līdzsvaru dzīvē. Turklāt viņš nesen paziņojis par saderināšanos. Midltona līgava ir franču finanšu eksperte Alizē Tevenē.

Pateicoties laikam un pūlēm, ko viņš veltījis garīgās veselības sakārtošanai, sakārtojusies arī viņa privātā dzīve.  “Vai es tagad būtu tur, kur esmu?” retoriski jautā Džeimss, prātojot, kā viss risinātos, ja viņš nebūtu meklējis garīgās veselības speciālistu palīdzību. “Vai es būtu viņā iemīlējies, vai viņa tagad būtu mana līgava? Visticamāk, ka nē.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pipa Metjūsa (Midltone) ar vīru Džeimsu Metjūsu un brāli Džeimsu Midltonu princeses Eiženijas kāzās - dažas dienas pirms Pipas dzemdībām

gallery icon
20