Slavenības
2019. gada 14. oktobris, 06:24

Marija Naumova negaidīti nokļūst Ķīnā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Skanīgās balss īpašniece Marija Naumova kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri atgriezusies no kultūras izstādes "Zīda ceļš", kas norisinājās Duņhuanā, Ķīnā.

Marija Naumova Ķīnā

Skanīgās balss īpašniece Marija Naumova kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri atgriezusies no kultūras izstādes "Zīda ceļš", kas norisinājās ...

gallery icon
17

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris pulcinājis mākslinieku grupu vizuāli muzikālam priekšnesumam, kas izturējis īpašu atlases konkursu. Viena no pieaicinātajām skatuves māksliniecēm teātra sastāvā bija arī skatuves pieredzes bagātā dziedātāja Marija Naumova, kas žurnālam "Kas Jauns" atklāja – saņemot piedāvājumu kopā ar teātri doties uz Ķīnu, bijusi patīkami pārsteigta. „Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris man ir ļoti mīļš, un es ar prieku piepulcējos mākslinieku sastāvam,” saka dziedātāja.

Viņa atklāj: lai arī notikums risinājies tikai piecas dienas, iespaidi un emocijas bijušas krāšņas. „Ķīnā līdz šim nebiju bijusi, bet nu radās tāda iespēja. Bijām kādā pilsētā, kas atrodas tuksnesī – netālu no Mongolijas robežas. Lai tur nokļūtu, bija jālido kopumā ar četrām lidmašīnām turp un četrām atpakaļ, bet lidojuma laiks bija 28 stundas katrā virzienā,” atklāj Marija. Taujāta, kā kliedējusi laiku lidojot, dziedātāja atbild: „Man patīk lidot, jo tad es neesmu nevienam sasniedzama un varu pabūt ar sevi. Lidojumos man vienmēr līdzi ir piezīmju blociņš, grāmata. Dažbrīd skatos kādu filmu vai klausos mūziku,” saka Naumova.

„Izpildījām gan Raimonda Paula, gan Valta Pūces, gan Renāra Kaupera dziesmas. No Latvijas bija sarūpēts arī ļoti skaists video prezentācijas materiāls,” priecājas Marija. Viņa atklāj, ka Ķīnā skatuves priekšnesumi ir pavisam citādi, un viņa tos vērojusi ar lielu interesi.