foto: TT NYHETSBYRÅN
Zviedrijas karalis pieciem mazbērniem atņēmis titulus
Zviedrijas karalis Kārlis Gustavs XVI ar ģimeni.
Slavenības
2019. gada 9. oktobris, 06:16

Zviedrijas karalis pieciem mazbērniem atņēmis titulus

Jauns.lv

Zviedrijas karaļnamā notikušas līdz šim nebijušas pārmaiņas. Pils pārstāvis šonedēļ paziņojis, ka Zviedrijas karaļa Kārļa Gustava XVI pieciem mazbērniem vairs nebūs karaliskā titula!

Jaunās pārmaiņas skar prinča Kārļa Filipa un princeses Sofijas dēlus prinčus Aleksandru un Gabrielu, kā arī princeses Madeleinas un viņas vīra Kristofera O’Nīla bērnus – princesi Leonoru, princi Nikolasu un princesi Adrienu. Turpmāk viņus vairs nedēvēs par Viņu Karaliskajām Augstībām, taču bērni aizvien sabiedrībā būs zināmi kā prinči un princeses. Oficiāli gan bērnu vārdiem vairs titulu nepiemēros.

foto: Vida Press
Kroņprincese Viktroija ar vīru princi Danielu un bērniem princesi Estelli un princi Oskaru.

Jaunās pārmaiņas neskar princesi Estelli un princi Oskaru. Viņu mamma Zviedrijas kroņprincese Viktorija ir pirmā rindā uz karalistes troni, bet viņas atvases – nākamie troņmantnieki.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Karalis Kārlis Gustavs XVI ar kundzi karalieni Silviju un vecākās meitas kroņprinceses Viktorijas ģimeni. Viņas bērniem tituli tiek saglabāti, jo mamma ir pirmā rindā uz troni.

“Viņa Majestāte karalis izlēmis par labu pārmaiņām karaļnamā,” teikts pils oficiālajā paziņojumā. “Šo pārmaiņu mērķis ir noteikt, kuri karaliskās ģimenes pārstāvji turpmāk pildīs oficiālos pienākumus valsts galvas vārdā vai tās uzdevumā.”

foto: PPE/Sipa USA/ Vida Press
Princese Madeleina ar vīru Kroistoferu O'Nīlu un bērniem princesi Leonoru, princi Nikolasu un princesi Adrienu.

“Viņa Majestāte karalis izlēmis, ka Viņa Karaliskās Augstības prinča Kārļa Filipa un princeses Sofijas bērni, kā arī Viņas Karaliskās Augstības princeses Madeleinas un Kristofera O’Nīla kunga bērni turpmāk vairs nebūs karaļnama pārstāvji.”

foto: Vida Press
Princis Kārlis Filips ar sievu princesi Sofijas un dēliem - prinčiem Aleksandru un Gabrielu.

Princese Madeleina, kura ar ģimeni pērn pārcēlās uz dzīvi Floridā (ASV), sava tēva karaļa Kārļa Gustava XVI lēmumu komentējusi “Instagram” kontā: “Šī pārmaiņa plānojās jau ilgāku laiku. Mēs ar Krisu domājam, ir labi, ka mūsu bērniem tagad būs lielākas iespējas nākotnē pašiem veidot savas dzīves kā privātpersonām.”

Zviedrijas princeses Estelles pirmā skolas diena

gallery icon
20

Rīgā viesojas Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels

gallery icon
20

Zviedrijas karaliskā ģimene apmeklē ģimenes draugu kāzas

Zviedrijas karaliskā ģimene apmeklē ģimenes draugu kāzas.

gallery icon
23