foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: izsmalcināta publika bauda Kaupera, Paula un citu uzstāšanos LU svētku koncertā Operā
Mūzika
2019. gada 1. oktobris, 09:19

FOTO: izsmalcināta publika bauda Kaupera, Paula un citu uzstāšanos LU svētku koncertā Operā

Jauns.lv

28. septembrī Latvijas Universitāte svinēja 100. gadskārtu, kopš Latvijā dibināta nacionālā augstskola. Svētku ietvaros pirmdien, 30. septembrī, notika svētku svinīgais koncerts "Centum" Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

Uz svētku koncertu ieradušies bija daudz sabiedrībā zināmu ļaužu - gan tagad un kādreiz ietekmīgi politiķi, gan kultūras un mākslas jomas cilvēki. Noklausījušies izcilo koncertu, viesi pēcāk uzkavējās arī banketā, saviesīgi tērzējot pie vīna glāzes un uzkodām.

Latvijas Universitātes simtgades svinību svētku koncerts Operā

2019. gada 30. septembrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā Latvijas Universitātes simtgades svinību ietvaros norisinājās svinīgais svētku koncerts.

gallery icon

Latvijas Universitātes svinīgais koncerts "Centum" bija īpašs pateicības koncerts Universitātes lielākajiem draugiem un sadarbības partneriem. Uz svinīgo koncertu tika aicināti LU sadarbības partneri, draugi, atbalstītāji, diplomāti, goda biedri un goda doktori, lai parādītu Latvijas mūzikas pērles ārvalstu partneriem, kā arī, lai pateiktos Latvijas draugiem un kolēģiem par ilgstošu sadarbību vairāku gadu garumā.

Pasākumā uzstājās maestro Raimonds Pauls, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents Māris Sirmais un citas zvaigznes īpašā Latvijas Universitātes jubilejai veltītā svētku koncertprogrammā. Pasākuma režisors – Reinis Suhanovs.