foto: Juris Rozenbergs
FOTO: Naumova, Aišpurs un Busulis priecē viesus Latvijas Universitātes simtgades lielkoncertā
Marija Naumova.
2019. gada 29. septembris, 10:10

FOTO: Naumova, Aišpurs un Busulis priecē viesus Latvijas Universitātes simtgades lielkoncertā

Jauns.lv

28. septembrī Latvijas Universitāte svinēja 100. gadskārtu, kopš Latvijā tika dibināta nacionālā augstskola. Svētku ietvaros piektdien, 27. septembrī, notika vērienīgs pasākums "Arēnā Rīga".

27. septembrī "Arēnā Rīga" ļaudis pulcējās uz Latvijas Universitātes Gadsimta nakti jeb “Carpe Noctem". Gadsimta nakts svinības norisinājās divās daļās - vispirms bija notiks lielkoncerts, bet tam sekoja balle. Pasākumu vadīja aktieris Artūrs Skrastiņš.

Latvijas Universitātes gadsimta nakts “Carpe Noctem”

2019. gada 27. septembrī "Arēnā Rīga" Latvijas Universitātes simtgades svinību ietvaros notika pasākums - gadsimta nakts “Carpe Noctem”.

gallery icon
111

Koncertā mirdzēja solisti Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Marija Naumova, Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Aišpurs, kas uzstājās kopā ar Latvijas Universitātes kolektīviem – vairāk nekā 500 dziedātājiem un dejotājiem. Par muzikālo pavadījumu rūpējās Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa. Savukārt ballē muzicēja Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, kā arī grupa “Labvēlīgais tips”.

Koncertā piedalījās LU absolventu koris "Jubilate"; sieviešu kori "Latve", "Balta" un "Minjona"; vīru koris "Dziedonis" un vīru vokālais ansamblis "Dancis"; jauktie kori "Dziesmuvara", "Juventus" un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris "Aura"; Prezidiju konventa vīru koris un kamerkoris "DeCoro". Tāpat uzstājās LU pūtēju orķestris un senās mūzikas ansamblis "Canto". Dejoja LU deju ansamblis "Pērle" un deju folkloras kopa "Dandari", jauniešu deju kolektīvs "Dancītis" un Tautas deju ansamblis "Dancis". Vidējās paaudzes deju kolektīvus pārstāvēja "Dancis" un "Dancītis" mākslinieki. Piedalījās arī Latvijas Universitātes Studentu teātris.

Koncerta repertuāru veidoja pazīstamas latviešu komponistu dziesmas un Latvijas skatuves dejas spilgtākie darbi, kas ataino laika posmu no 20. gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām, izceļot notikumus un vērtības, kas gadu gaitā mainījušās gan universitātē, gan sabiedrībā un valstī.