foto: Juris Rozenbergs
Kristīne Garklāva enerģiju atgūst pie dabas krūts - pat purvos un grūtos pārgājienos
Kristīne Garklāva.
Slavenības
2019. gada 11. septembris, 05:55

Kristīne Garklāva enerģiju atgūst pie dabas krūts - pat purvos un grūtos pārgājienos

Marta Martinsone

Jauns.lv

LNT rīta ziņu raidījuma "900 sekundes" vadītāja un producente, divu dēlu māmiņa Kristīne Garklāva ir īsta dabas mīļotāja. Ikvienu brīvu brīdi viņa izmanto, lai pabūtu tās tuvumā. Portālam Jauns.lv Garklāva atklāj, ko liek savā ceļasomā, ejot pie dabas.

Kristīne stāsta, ka būšana dabā viņai ir vislabākais veids, kā atgūt enerģiju mūsdienu straujajā dzīves ritmā. Arī šovasar Kristīne kopā ar draugiem un ģimeni devusies tuvākos un tālākos pārgājienos. „Šovasar bija arī pāris grūtāku pārgājienu, tostarp purvā. Kā es izvēlos galamērķus? Pārsvarā prātā ir vēlmes, jo ir ārkārtīgi daudz vietu, kur gribētu nokļūt. Un tad pienāk brīdis, kad saprotu, ka varu doties tieši turp. Svarīgi ir izdomāt, kā pārgājienu izveidot tādu, lai tas būtu noderīgs visām mūsu maņām,” stāsta Garklāva.

Kristīne atklāj, kāds, dodoties pie dabas, viņai līdzi mugursomā ir „izdzīvošanas minimums”. „Tajā ir nazītis, kas dabā noderīgs. Trauku komplektiņš, mazs gāzes baloniņš un deglītis, auzu piens un griķi, obligāts ir kafijas maļamais un vārāmā kanniņa, jo bez kafijas es nevaru. Un ir tik brīnišķīgi agrā rītā pamosties mežā un malkot siltu, smaržojošu kafiju,” smaidot stāsta Kristīne.