foto: EPA/Scanpix
Apdraudēta Latvijas dalība lielajā Eirovīzijā nākamgad
TV
2019. gada 3. septembris, 18:19

Apdraudēta Latvijas dalība lielajā Eirovīzijā nākamgad

Jauns.lv / LETA

Neziņā par to, cik daudz naudas būs pieejams, vēl nav pieņemts lēmums par Latvijas dalību Eirovīzijā, šodien Saeimas Mediju politikas apakškomisijas sēdē norādīja Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Ivars Priede.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LTV valdes loceklis norādīja, ka attiecībā uz dalību Eirovīzijā sākotnējā atbilde LTV ir jāsniedz septembra vidū, savukārt ap oktobra sākumu par to jāparaksta dokumenti. Priede cer, ka līdz tam laikam iezīmēsies lielāka skaidrība par to, kāds būs pieejamais finansējums.

Viņš skaidroja, ka dalība Eirovīzijā kopā izmaksā 300 000 eiro. Viņš minēja, ka varētu spriest, vai Eirovīzijas Latvijas atlasi joprojām rīkot kā šovu, vai arī rīkot to pieklusinātākā formātā. Priede norādīja, ka pašlaik ir jāizšķiras, vai sabiedriskajam medijam tiek piešķirts atbilstošs finansējums, vai arī tiek nolemts, ka tie tikai jāuztur maksātspējīgi. Bet tādā gadījumā LTV nebūs iespējams pildīt sabiedriskā medija uzdevumu, lai atbilstošā apjomā veidotu oriģinālraidījumus, viņš uzsvēra. Ja tiktu izdarīta izvēle, ka LTV uzdevums ir tikai uzturēt uzņēmuma maksātspēju, tad bieži tiktu pārraidīti raidījumu atkārtojumi, kas gan nav sabiedriskā medija uzdevums, piebilda Priede.

Apakškomisijas sēdē arī tika diskutēts par dažādiem risinājumiem, kā topošajā jaunajā sabiedrisko mediju likumā iezīmēt finansējuma nodrošinājumu sabiedriskajiem medijiem. Paredzēts, ka nākamajā sēdē, kas būs veltīta sabiedriskā mediju finansējuma jautājumiem, tiks aicināti piedalīties finanšu ministrs, kultūras ministrs un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs.