foto: Juris Rozenbergs
FOTO: puspliki aktieri plosās uz Kalnciema kvartāla skatuves
Kas reiz redzējis "Regīnas" uzstāšanos, ilgu laiku to neaizmirsīs.
Mūzika
2019. gada 2. septembris, 09:09

FOTO: puspliki aktieri plosās uz Kalnciema kvartāla skatuves

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā, 29. augustā, Rīgā, Kalnciema kvartālā, muzikālu priekšnesumu sniedza enerģiskā aktieru un režisoru apvienība - vokāli insturmentālais ansamblis “Regīna”.

Grupas "Regīna" koncerts Kalnciema kvartālā

2019. gada 29. augustā Rīgā, Kalnciema kvartālā, muzikālu priekšnesumu sniedza enerģiskā aktieru un režisoru apvienība - vokāli insturmentālais ansamblis “Regīna”.

gallery icon
73

Muzikālā apvienība, kuras sastāvā ir Varis Piņķis, Gundars Grasbergs, Gatis Gāga, Ivars Krasts, Māris Bezmers un Kaspars Zvīgulis, radās 2001. gadā. Vokāli instrumentālās apvienības „Regīna” dalībnieki nekad nav sevi apgrūtinājuši ar padziļinātu mūzikas instrumentu apguvi. To šī kungu apvienība veiksmīgi kompensē ar apšaubāmām izdarībām uz tām nedaudzajām Latvijas skatuvēm, uz kurām grupa tiek aicināta. Kā pierādījums kalpoja arī uzstāšanās Kalnciema kvartālā, kur vīri bija izlēmuši uz skatuves kāpt kailiem torsiem un skatītājiem sniedza tiešām enerģijas pārpilnu koncertu.

Bet šīs grupas nenoliedzamā kvalitāte slēpjas apstāklī, ka tā nekad nav mēģinājusi pati sacerēt kādu dziesmu, bet pilnībā apmierinājusies ar jau plašo dziesmu klāstu, kas radītas gadsimteņu gaitā. Par „VIA Regīna” upuriem krituši gan Raimonds Pauls, „Beastie Boys”, ebreju tautas mūzika u.c. Taču grupas uzstāšanās vienmēr, dīvainā kārtā, izvēršas par ne ar ko nesalīdzināmu piedzīvojumu - tā ir visideālākā izklaide vientuļam, viegli iereibušam cilvēkam.