foto: Roadshow Pictures/Kobal/REX/ Vida Press
Neo atgriezīsies - tiks uzņemts kulta triloģijas "Matrikss" turpinājums
Pirmā "Matrikss" triloģijas filma tika pie četriem "Oskariem".
Kino
2019. gada 21. augusts, 12:15

Neo atgriezīsies - tiks uzņemts kulta triloģijas "Matrikss" turpinājums

Jauns.lv

Kinostudija "Warner Bros." oficiāli paziņojusi, ka tiks uzņemts kulta triloģijas "Matrikss" (The Matrix") turpinājums. Un sāgas ceturtajā daļā uz ekrāniem redzēsim gan Kianu Rīvsu, gan Keriju-Annu Mosu, turklāt režisora krēsls uzticēts Lana Vačovskai - kas kopā ar brāli/māsu Liliju radīja pirmās trīs filmas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms 20 gadiem kino pasauli pārsteidza jauns šedevrs - zinātniskās fantastikas grāvējs "Matrikss". Jaunajā tūkstošgadē sekoja vēl divas daļas, un kopumā filmas tās veidotājiem kases ieņēmumos devušas 1,64 miljardus ASV dolāru, kā arī, protams, atstājušas nenovērtējamu ietekmi uz pasaules kino attīstību.

Kad iznāca pirmās trīs "Matriksa" daļas, to veidotāji Lorenss un Endrū Vačovski ar rāvienu tika pie atzinības visā pasaulē, bet ar pārāk ražīgu darbu Holivudā pēcāk gan neizcēlās. Jāatzīmē vien fantāzijas filma "Mākoņu atlants" un par "kosmosa operu" dēvētā "Jupiteras ceļš". Vairāk Vačovski mediju uzmanības centrā nonāca ar to, ka pa šo laiku jau mainījuši dzimumu - tagad viņi kļuvuši par Lanu un Liliju.

foto: BONI / BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Lana Vačovska būs gan jaunās filmas režisore, gan viena no scenārija autoriem.

Lilija gan pie "Matriksa" ceturtās daļas nestrādās. Scenārija rakstīšana uzticēta Lanai, Aleksanderam Hemonam un Deividam Mitčelam. Lana kopā ar Grantu Hilu būs arī filmas līdzproducente. Lilija, lai arī filmas veidošanā nav iesaistīta, pavēstījusi, ka "dod tai zaļo gaismu" un saka - pavisam noteikti nav izslēgts, ka šī daļa būs labāka par oriģinālu, kas tika pie četriem "Oskariem".

"Warner Bros." sākotnēji esot skeptiski raudzījusies uz leģendārās sāgas turpinājuma radīšanu. Taču Lana, prezentējot topošās filmas sižetu un pavēstot, ka Kianu Rīvss un Kerija-Anna Mosa piekrituši atkal atveidot Neo un Trinitiju, kinostudijas vadības domas mainījusi. Un tagad skaidrs - 2020. gada sākumā visi ķersies pie jaunā grāvēja radīšanas.