foto: Juris Rozenbergs
FOTO: mūzikas mīļi Jūrmalā bauda čellista Mišas Maiska un Krievijas Nacionālā orķestra koncertu
Bijušā rīdzinieka Mišas Maiska izcilo sniegumu klausīties ieradies bija arī kādreizējais valsts pirmais pāris - Valdis un Lilita Zatleri.
Mūzika
2019. gada 19. augusts, 09:59

FOTO: mūzikas mīļi Jūrmalā bauda čellista Mišas Maiska un Krievijas Nacionālā orķestra koncertu

Jauns.lv

Svētdien, 18. augustā, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, festivāla "Rīga Jūrmala" ietvaros uzstājās pasaulslavenais čellists Miša Maiskis un Krievijas Nacionālais orķestris.

Mišas Maiska un Krievijas Nacionālā orķestra koncerts Jūrmalā

2019. gada 18. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, festivāla "Rīga Jūrmala" ietvaros uzstājās pasaulslavenais čellists Miša Maiskis un Krievijas Nacionālais orķestris.

gallery icon

Dzintaru koncertzālē vienā vakarā satikās trīs leģendas – Rīgā dzimušais un pasaules izcilākā čellista slavu ieguvušais Miša Maiskis, redzamākais mūsdienu pianists un diriģents Mihails Pļetņovs un vadošais Krievijas simfoniskais orķestris.

2008. gadā britu žurnāla „Gramophone” pasaules labāko orķestru divdesmitnieka vidū iekļautais Krievijas Nacionālais orķestris iemieso sevī labākās krievu akadēmiskās muzicēšanas skolas tradīcijas. Orķestra mākslinieciskais vadītājs kopš tā dibināšanas Mihails Pļetņovs par svarīgāko kopdarbā vērtē muzikālās satikšanās prieku, bet čellists Miša Maiskis savās interpretācijās nekad nepieļauj rutīnu. Azarts, impulsivitāte un harisma – tāds ir lielo meistaru satikšanās koncerta vadmotīvs!

Koncerta programmā izskanēja Žorža Bizē Svīta no mūzikas lugai “Arliete”, Kamila Sensānsa Pirmais koncerts čellam un orķestrim laminorā op. 33 un Sergeja Prokofjeva Svīta no baleta “Romeo un Džuljeta”.