foto: Mirrorpix / Vida Press
38 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi Mirjama no savulaik populārā TV realitātes šova
Mirjama Rivera 2010.gadā.
TV
2019. gada 14. augusts, 18:59

38 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi Mirjama no savulaik populārā TV realitātes šova

Jauns.lv

Dzīvi, visticamāk, pašnāvībā beigusi Mirjama Rivera (38) - meksikāniete, kuru slavenu padarīja galvenā loma TV realitātes šovā "Mirjama: viņš vai viņa", kuru pirms vairākiem gadiem demonstrēja arī Latvijā.

foto: Mirrorpix / Vida Press

Šovs par Mirjamu bija pirmais transseksualitātei veltītais realitātes šovs. To filmēja 2003.gadā, un, neraugoties uz popularitāti daudzās valstīs, šovs piedzīvoja tikai vienu sezonu. Šova filmēšanas laikā viņa bija 21 gadu veca.

Tikai nupat kļuvis zināms, ka Mirjama Rivera ir mirusi jau pusgadu, proti, viņas nāve fiksēta 5.februārī pašas dzīvoklī. Par sievas nāvi soctīklos paziņoja Mirjamas vīrs, kā arī sniedzis pirmās intervijas tabloīdiem saistībā ar notikušo. Lai gan policija Mirjamas nāvi fiksējusi kā pašnāvību pakaroties, nelaiķes vīrs šai versijai netic un pieļauj, ka Mirjama tikusi nogalināta, jo jau iepriekš viņa saņēmusi nāves draudus. Viņas ķermenis jau ir kremēts, bet autopsija netika veikta. 

Mirjama pasaulē nāca kā vīrietis 1981.gadā Meksikā, bet kopš četru gadu vecuma sevi izjuta kā sievietes dzimumam piederīgu. TV realitātes šovā viņa satikās ar vairākiem vīriešiem, lai šova kulminācijā paziņotu, ka ir transseksuālis.