foto: Instagram
Norvēģijas princesei nācies atteikties no karaliskā titula drauga šamaņa dēļ
Princese Marta Luīze ar draugu šamani Dureku.
Slavenības
2019. gada 13. augusts, 11:45

Norvēģijas princesei nācies atteikties no karaliskā titula drauga šamaņa dēļ

Jauns.lv

Šā gada maijā kļuva zināms par Norvēģijas princeses Martas Luīzes (47) romantiskajām attiecībām ar dziednieku šamani Dureku, īstajā vārdā Dereku Veretu. Princese iemīļoto atrādījusi fotogrāfijās savā “Instagram” kontā, dodot iemeslu neskaitāmām diskusijām medijos un sociālajos tīklos.

Norvēģijas princese Marta Luīze “Instagram” fotogrāfijās

gallery icon
47

Princese Marta Luīze ar savu mīļoto vīrieti sāka piedalīties dažādos interneta vebināros un lekcijās par sevis iepazīšanu un dzīves harmoniju, kā arī kopā ar draugu devās turnejā, kam dots nosaukums “Princese un šamanis” (“The Princess and the Shaman”).

Tagad šī ceļojošā lekciju kursa nosaukums ir mainīts. Vēl jo vairāk, Marta Luīze paziņojusi, ka turpmāk vairs neizmantos karalisko titulu savos privātajos biznesa projektos. Šāds lēmums pieņemts pēc sarunām ar pārējiem norvēģu karaliskās ģimenes pārstāvjiem.

“Pēdējā laikā bijis daudz diskusiju par mana titula izmantošanu komercdarbības kontekstā. Es sapratu, ka tā bija kļūda, un to ļoti nožēloju. Zinu, ka titula šāda izmantošana šķiet provokatīva. Es nopietni uztvēru šīs diskusijas, un pēc sarunām ar ģimeni nolēmu ieviest izmaiņas,” savā “Instagram” blogā rakstīja Marta Luīze.

Savu vārdu nopietnību viņa apstiprinājusi ar fotogrāfiju – plakātā, kas izziņo par nākamajām lekcijām kopā ar šamani, tagad ir rakstīts viņas vārds, nevis tituls.

“Mēs pieņēmām kopīgu lēmumu, ka turpmāk savu titulu izmantošu tikai pildot karaliskos pienākumus, komerciālu projektu vārdā tas ir izslēgts – šādos gadījumos es bušu vienkārši Marta Luīze,” apliecinājusi Norvēģijas karaļnama pārstāve.

Marta Luīze ir Norvēģijas karaļa Haralda V un karalienes Sonjas meita. Pirms iepazīšanās ar šamani Dureku viņa 14 gadu garumā bija precējusies ar Āri Bēnu. Šajā laulībā pasaulē nākušas Martas Luīzes trīs meitas: Moda Angelika, Lea Aisedora un Emma Talula. Pāris laulību šķīra 2016. gadā.

Princeses Martas Luīzes vārds nonāca sabiedrības diskusiju krustugunīs jau pirms deviņiem gadiem, kad viņa pati kādā no intervijām atzina, ka sazināties ar mirušo gariem neesot sarežģītāk kā ar eņģeļiem. Miljonus, ko princese mantojusi no vectētiņa, viņa tērējusi, dibinot „eņģeļu skolas”.

foto: CAMERA PRESS/Billy Chappel / ALFAQUI / Vida Press
Princese Marta Luīze ar vīru Āri Bēnu 2010. gadā.

Tā kā Norvēģija ir kristīga zeme, šāda atklāsme no karaliskās ģimenes personas nespēja atstāt sabiedrību vienaldzīgu. Plašsaziņas līdzekļos parādījās virsraksti, kuros mudināja princesei atņemt troni. Un, kā liecināja sociālās aptaujas dati, šādos ieskatos bija aptuveni 40% respondentu.

foto: Andreas Fadum / Splash News/ Vida Press
Princese Marta Luīze ar vīru Āri Bēnu un abu kopīgajām trim meitām 2014. gadā.

Martas Luīzes aizstāvībai savu viedokli pauda viņas vecāki – karalis Haralds V un karaliene Sonja. Viņi kategoriski atteicās atņemt meitai tiesības uz troni un titulu. Lai kādi būtu Martas Luīzes uzskati un domas, viņa aizvien ir un paliks viena no karaliskās ģimenes, – uzsvēruši princeses vecāki. Karalis piebildis, ka pats personīgi nav līdzīgos uzskatos ar Martu Luīzi, taču vecāki reti kad izprotot savus bērnus.

foto: Splash News/ Vida Press
Princeses Martas Luīzes bijušais vīrs Āri Bēns ar draudzeni.

2007. gadā princese Oslo nodibināja īpašu skoliņu „Astarte Education” (vārds dots par godu semītu auglības dievietei Astartei), ko tautā iesauca par „eņģeļu skolu”. Mācību iestāde piedāvā trīs gadus ilgu apmācības programmu, kurā, vēršoties pēc garu palīdzības, māca cilvēkiem atklāt pašiem savas iekšējās spējas. Starp citu, visas studētgribētāju vietas bija aizņemtas pat divus gadus uz priekšu, kad lekcijas lasīja pati princese Marta Luīze.

foto: Instagram
Princese Marta Luīze ar draugu šamani Dureku.