foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis pulcējas Ineses Galantes festivāla atklāšanā
Sarkanais paklājs
2019. gada 6. augusts, 09:14

FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis pulcējas Ineses Galantes festivāla atklāšanā

Jauns.lv

Pirmdien, 5. augustā, Jūrmalā notika festivāla "Summertime – aicina Inese Galante 2019" atklāšanas koncerts, ko apmeklēja arī daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante 2019" atklāšana

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante 2019" atklāšana.

gallery icon

Šovasar mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” svin jau 15. jubileju, tas risināsies līdz 11. augustam, atklājot uz Dzintaru koncertzāles skatuves spilgtākās latino, džeza, rokenrola, fankmūzikas, Balkānu un klasiskās mūzikas zvaigznes. Pasaules operas dīvas Ineses Galantes iedvesmotais festivāls tradicionāli iezīmē Jūrmalas vasaras koncertsezonas kulmināciju.

Festivāla atklāšanā 5. augustā Dzintaru koncertzālē uzstājās filmas “Bada spēles” skaņu ieraksta autori – pasaulslavenā grupa no ASV – "Hypnotic Brass Ensemble". Papildus solo gabaliem, kurus mūziķi izpildīja koncertā Jūrmalā, grupas panākumu sarakstā ir arī sadarbība ar tādiem slaveniem izpildītājiem kā Prinsu, Snoop Dogg, "Blur", "Gorillaz" un citiem.

View this post on Instagram

#inesegalante

A post shared by Ramona Dunaiceva (@ramona.dunaiceva) on

Svētku koncertā, kas veltīts festivāla jubilejai, uzstājās arī festivāla saimniece operas dīva Inese Galante, un konkursa “Inseses Galantes talanti” laureāti, bet vakara vadītājs bija Valters Krauze.

Un publikā, kas koncertu lūkoja, sabiedrībā zināmu ļaužu netrūka - sanākuši bija gan politiķi, gan uzņēmēji, gan mākslinieki.