foto: Publicitātes
Benedikts Kamberbačs episkā kara drāmā - klajā laists treileris filmai "1917"
Kino
2019. gada 5. augusts, 16:03

Benedikts Kamberbačs episkā kara drāmā - klajā laists treileris filmai "1917"

Jauns.lv

Klajā laists treileris filmai "1917" - Pirmā pasaules kara drāmai, ko režisējis "oskarotais" Sems Mendess, un vienā no lomām iejuties arī angļu zvaigzne Benedikts Kamberbačs.

Mendesa filmas stāsts nelīdzinās ierastajiem Holivudas grāvējiem par karu. Notikumi risinās vienā dienā, sekojot diviem kareivjiem, kas nosūtīti teju neiespējamā misijā. Viņiem jāizlaužas cauri ienaidnieku rindām, lai nodotu kādu vēstījumu, kas apturēs simtiem kareivju nāvi. Šo divu jauno britu kareivju lomās - Džordžs Makkejs un Dīns Čārlzs Čepmens, kas popularitāti guva ar dalību seriālā "Game of Thrones".

Filmas zināmākā zvaigzne ir "Šerloka", "Zvaigžņu ceļa" un "Atriebēju" sāgas aktieris Benedikts Kamberbačs, bet režisora, producenta un scenārija autora godā iejuties Sems Mendess, kas savulaik tika pie "Oskara" par "Amerikāņu skaistumu".

Mendesa kontā jau ir viena kara filma - 2005. gadā uz ekrāniem iznāca "Jarhead" ar Džeiku Jillenholu galvenajā lomā. Bet "1917" ir režisora pirmā filma pēc diviem "bondiādes" darbiem - "Skyfall" un "Spectre".

"1917" pirmizrāde ASV paredzēta 25. decembrī, bet visā pasaulē uz lielajiem ekrāniem filma nonāks 2020. gada janvārī.