foto: Instagram / Vogue Italia
48 gadus vecā Klaudija Šīfere kaila pozē žurnāla vākam
Supermodele Klaudija Šīfere.
Slavenības
2019. gada 2. augusts, 14:44

48 gadus vecā Klaudija Šīfere kaila pozē žurnāla vākam

Jauns.lv

Par spīti uz planētas valdošajam pārmērīgajam jaunības kultam, modes pasaule savās rindās vēlas redzēt arī nobriedušas sievietes. Deviņdesmitajos gados populārās supermodeles aizvien izskatās brīnišķīgi un… aizvien ir pieprasītas. Klaudija Šīfere (48) un Stefānija Seimūra (51) kailas pozējušas modes žurnāla “Vogue” itāliešu izdevuma vāka fotogrāfijām.

Modē atgriežas ne tikai deviņdesmito gadu stila tendences, savu “atdzimšanu” piedzīvojušas arī vairākas tā laika supermodeles. Skaistule Kristija Tērlingtone, kura šā gada janvārī atzīmējusi savu 50. dzimšanas dienu, izvelēta par dizainera Marka Džeikobsa jaunās kampaņas reklāmas seju. Tērlingtones fotogrāfija rotās arī žurnāla “Harper’s Bazaaar” septembra numura vāku.

Kas attiecas uz tādām supermodelēm ka Naomi Kempbela un Keita Mosa, šīs sievietes nevienu brīdi nav palikušas bez darba un modes industrijā aizvien ir pieprasītas - par spīti apgalvojumiem, ka modeles karjera ir īsa un beidzas jau pie trīsdesmit gadu sliekšņa.

Modes žurnāla “Vogue” itāliešu izdevums uzdrīkstējies vēl vairāk – uzaicinājis tādas modes ikonas kā Klaudiju Šīferi un Stefāniju Seimūru kailām pozēt žurnāla vākam.

Stefānija Seimūra šobrīd sasniegusi 51 gada vecumu. Viņas popularitāti nostiprināja arī loma “Guns N’Roses” leģendārajā 1992. gadā tapušajā dziesmas “November Rain” videoklipā, kurā modele filmējās kopā ar savu tā laika draugu grupas līderi Akselu Rouzu.

“Vogue” vāka fotogrāfijā Seimūras aizvien slaido augumu sedz vien plata melna josta. Viņai kājās ir augstpapēžu kurpes ar siksniņām, bet rotājusies modele ir ar masīvu kaklarotu. Kā informē “Vogue Italia”, ar šo pikanto fotosesiju viņi godinājuši mirušo modes fotogrāfu Helmutu Ņūtonu.

View this post on Instagram

SHE IS BACK ✨ STEPHANIE BY STEPHANIE Our August Issue with @stephanieseymour stunning at 51! in @ysl photographed by @collierschorrstudio styled by @vanessareidofficial. On Newsstands August 6th! In the Seventies, sex and power entered fashion photography through the lens of Helmut Newton. With our August Issue we pay homage to the photography master with a story of women empowerment, because this time behind the lens there is a woman, Collier Schorr, a pioneer of the use of fashion photography to subvert gender and identity conventions. Here Stephanie Seymour is no longer the teenage girl of some of the master’s most iconic past images. She is an active subject, she shares the process with the photographer. A process involving women fully aware of their sexuality, and comfortable in their own skin. It is the story of women capable of handling not only the consequences of exposing their body but most of all, the power that Newton was the first to acknowledge them and that, today, they have no intention of relinquishing. “I didn’t want to enact the Helmut Newton role with a much younger and less experienced model and have that much power, even if it’s just a presumed power. By the time I was working with Stephanie on the final shoot, I better understood that the performance for the camera is not all put on for affect - what you see in the photographs is made up of real pieces of us. I truly understand what it is like to be in a certain fashion photography moment where a lot of lines – albeit only representational – can get crossed.” #CollierSchorr See more via link in bio. Full credits: Editor in chief @efarneti Creative director @ferdinandoverderi Casting directors @pg_dmcasting @samuel_ellis @ DM Fashion Studio Interview @pimcharlottecotton Text @alessiaglaviano Make-up @dickpageface @statementartists Hair @brentlawler Manicure @lollykoonnails @thewallgroup Set design @andyharman @lalalandartists On set @mpacetx

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

“Šeit Stefānija Seimūra vairs nav tīņu vecuma meitene kādā no meistara leģendārajām agrāko laiku fotogrāfijām,” norāda “Vogue Italia”. “Viņa ir aktīva, viņa sadarbojas procesā ar fotogrāfu. Procesā, kas parāda, ka sievietes pilnībā apzinās savu seksualitāti un jūtas komfortabli savā ādā. Tas ir stāsts par sievietēm, kas ne tikai proti tik galā ar sekām, ko līdzi nes ķermeņa izrādīšana. Galvenokārt tas ir spēks un ietekme, uz ko Ņūtons pirmais viņām norādīja, un, ka šodien viņām nav nodoma no tā atteikties.”

Žurnāla “Vogue Italia” augusta numurs būs pieejams ar dažādām vāka fotogrāfijām. Otrajā versijā Seimūra pozē laima zaļā spalvu tērpā no modes nama “Saint Laurent” kolekcijas. Savukārt vācu supermodele Klaudija Šīfere abās vāka fotogrāfijās ir neapģērbta.

View this post on Instagram

SHE IS BACK ✨ CLAUDIA BY CLAUDIA @claudiaschiffer back on our cover after 25 years! in @ysl photographed by @collierschorrstudio styled by @vanessareidofficial! Check out our August Issue on Newsstands August 6th! “The concept was to take the framework of some of Helmut Newton’s most seminal studio shoots, especially the “auto-portraits”. Theoretically, the women in these photographs by Newton were “making” their own portraits in that very brief moment that they are looking at themselves in mirrors and releasing the camera’s shutter with a cable release. The idea for my story evolved into me stepping into the shoes of Helmut Newton and being shown in the mirrors’ reflections, photographing Claudia and Stephanie.”(...) “When you are photographing women such as Stephanie and Claudia, who are literally like the walking lexicons of fashion gesture in photography, there are things they will and will not do. There’s not one thing that you see in these photographs that Claudia didn’t want to do – if she didn’t want to do it, she changed it.” #CollierSchorr See more via link in bio. Full credits: #ClaudiaSchiffer @dmanagementgroup Editor in chief @efarneti Creative director @ferdinandoverderi Casting directors @pg_dmcasting @samuel_ellis @ DM Fashion Studio Interview @pimcharlottecotton Make-up @hiromi_ueda @artandcommerce Hair @garygillhair @streetersagency Manicure @louimarie_nails @jaqmanagement Set design @tomotattle @streetersagency Executive producer @sylviafarago

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

Pirmajā viņa piesegusies tikai ar melnu “clutch” somiņu un spilgti dzeltenām augstpapēžu laiviņām. Otrajā žurnāla vāka fotogrāfijā Šīfere ietērpusies “Saint Laurent” žaketē, kas piedevām atstāta neaizpogāta.

“Ņemot vērā, kas esmu es un kas ir viņas, manuprāt, šīs fotogrāfijas stāsta par sievietes pašas seksualitātes apzināšanos, tās ir ļoti atšķirīgas no iekāres atspoguļošanas,” norāda fotogrāfe Koljēra Šorra.

“Fotogrāfijas atspoguļo Klaudijas, Stefānijas un manu attieksmi pret mūsu pašu seksualitāti un ķermeni, kā arī mūs parāda kā nobriedušākās sievietes.”

“Kad tu fotografē tādas sievietes kā Stefāniju un Klaudiju, kas ir dzīvas modes leģendas, ir lietas, ko viņas ir gatavs darīt un ko ne. Šajās fotogrāfijās neredzēsiet nekā tāda, ko Klaudija nebūtu vēlējusies darīt. Ja viņa kaut ko nevēlējās, viņa to mainīja.”

Sabiedrības domas par šīm fotogrāfijām dalās. Kamēr vieni uzskata, ka attēli ir “krāšņi” un “gaumīgi pikanti”, gados jaunāki komentētāji to nodēvējuši par “vecmāmiņu izdevumu”, bet puritāniskāk noskaņotie izteikušies, ka tā “nav mode, bet pornogrāfija”. Citi kritizējuši, ka fotogrāfijas ir pārāk uzlabotas pēcapstrādes procesā un norādījuši uz modeļu pārāk “privolajām” pozām. “Kad mēs izbeigsim ar augstiem papēžiem, plikumiem un pavedinošām pozām?” – ir pikta kāda sociālo tīklu lietotāja. “Cik neveiklas fotogrāfijas! Patiešām!! Daudzas sievietes 51 gada vecumā izskatās tikpat labi. Bezgaumība!” – kritizē vēl kāda.

“Brīnišķīgi redzēt manas paaudzes – 90. gadu – supermodeles aizvien demonstrējam savu skaistumu arī pēc šiem gadiem,” priecājas kāda cita. “Jā, mēs aizvien “rullējam” kā nobriedušas sievietes. Ir labi lauzt stereotipus, kurus radījuši cilvēki ar šauru redzesloku. Jā, nobriedušas sievietes atkal ir apritē!”