Rēzijai Kalniņai jubileja! 45 krāšņi aktrises FOTO
Rēzija Kalniņa pirms gadiem 20 un tagad.
Slavenības
2015. gada 23. decembris, 11:08

Rēzijai Kalniņai jubileja! 45 krāšņi aktrises FOTO

Jauns.lv

Šodien, 23. decembrī, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa svin savu 45. jubileju, ko atzīmēs Mārupē ar Ziemassvētku koncertu “Meklētāja Roze”, kurā Rēzija ar draugiem izpilda tēva Imanta Kalniņa dziesmas. Jubilejas dienā piedāvājam fotogrāfijās aplūkot 45 spilgtus aktrises portretus, kas tapuši pēdējo 15 gadu laikā!

„Agrāk domāju, ka dzimšanas dienas gribēšu svinēt vienmēr – tāpēc, ka mana mamma [aktrise Helga Dancberga] mācēja uzburt brīnišķīgus svētkus. Taču tagad  tā vairs nešķiet. Nevis tāpēc, ka paliek arvien vairāk gadu, bet tādēļ, ka tagad uz šo dienu lūkojos citādi. Tūlīt aiz manas dzimšanas dienas 24. decembrī seko Jēzus dzimšanas diena, uz kuras fona mana dzimšanas diena šķiet kā tāds mazs ķeksītis, salīdzinoši ar šo lielo notikumu,” tā par savu dzimšanas dienu Rēzija nesen teikusi kādā intervijā.

Rēzija Kalniņa ir viena no 21. gadsimta spilgtākajām latviešu aktrisēm, taču pēdējos gados viņa vairāk pievērsusies režijai. Rēzija ir dzimusi mākslinieku ģimenē. Viņas tēvs ir latviešu komponists Imants Kalniņš, bet māte — Latvijas Nacionālā teātra aktrise Helga Dancberga.

Rēzija 1994. gadā absolvēja Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra un kino aktieru fakultāti un kļuva par  Dailes teātra aktrisi, Viņa saņēmusi Spēlmaņu nakts balvas kā labākā jaunā aktrise 1995. gadā un labākā aktrise 2000., 2004., 2006. un 2008. gadā. Filmējusies vairākās Latvijas, Igaunijas un Vācijas mākslas filmās. 2001. gadā par Margitas lomu filmā Labās rokas saņēmusi Lielo Kristapu. 2006. gadā debitējusi kā teātra režisore ar izrādi Alu sieviete Latvijas Leļļu teātrī.

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva (Mārtiņš Ziders, Jānis Deinats, Oļegs Zernovs, Gatis Rozenfelds, Rojs Maizītis), Laura Šūlmeistare