foto: Publicitātes
FOTO: ar jestru ālēšanos skatītājus priecē draiskais uzvedums "Nerātnā vasaras nakts"
Mūzika
2019. gada 3. jūlijs, 15:04

FOTO: ar jestru ālēšanos skatītājus priecē draiskais uzvedums "Nerātnā vasaras nakts"

Jauns.lv

Piedzīvojis pirmās tikšanās ar skatītājiem pilnās estrādēs Tukumā un Alūksnē, skatītāju aplausu pavadīts, koncertuzvedums "Nerātnā vasaras nakts" turpina ceļojumu pa Latvijas pilsētām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Azartiska aktierspēle, jautras dziesmas, temperamentīgi danči, neganti un draiski joki virmo uz skatuves un rosina katru izbaudīt skaistās vasaras pilnbrieda naktis. "Šis patiesi ir šīsvasaras karstākais un kaislīgākais notikums Latvijas brīvdabas estrādēs", uzskata tā veidotāji "Producentu grupa 7".

Koncertuzvedums "Nerātnā vasaras nakts"

Foto no koncertuzveduma "Nerātnā vasaras nakts".

gallery icon
41

“Ar šo koncertuzvedumu gribam noraut nost to ārišķības plīvuru, kas prevelē mūsu sabiedrībā,” skaidro režisors Valdis Pavlovskis. “Mantu kults, karjera, labs darbs un tikai tad attiecības, un bērni, vispār sazin kad un vai varēs. Vasaras naktis ir tik īsas un kaislība jau ir tikai mūsos pašos. Esiet vienkāršāki, patiesāki un ļaujieties sirds patikšanai viens otram, ļaujieties jokiem, dzīvespriekam un mīlestībai.”

Jauniestudētajā muzikālajā uzvedumā dzīvā orķestra pavadījumā skan savulaik populāri joku hīti no R.Paula, I.Vīgnera daiļrades,  dziesmas no  “Ornamenta”, E.Liepiņa repertuāra un tautasdziesmu apdares, bet to caurvij nerātnās latvju dainas, ticējumi un apdziedāšanās.

Koncertuzveduma veidotāji atzīmē, ka nerātnās dainas un joki ir gaumes robežās, jo mūsu senči atraduši visam brīnišķīgi tēlainu noskaņu valodu, ļaujot katram pašam rosināt iztēli. Puišu un meitu attiecības vieglā draiskulības mērcē tiek izspēlētas dziesmu, deju valodā un aktieru saspēlē dažādos tēlos.

Koncertuzvedumā piedalās aktieri Mārtiņš Brūveris, Ieva Pļavniece, Artis Robežnieks, Kārlis Reijers, dziedātāji Anmary, Rūta Dūduma, Atis Auzāns un Nerātnais orķestris. Koncertuzveduma režisors – Valdis Pavlovskis, horeogrāfe – Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece – Ilze Kaša, muzikālais aranžētājs – Atis Auzāns.

6. jūlijā “Nerātnā vasaras nakts” būs lūkojama Limbažu estrādē, sekos viesošanās 19.jūlijā Saldū, Kalnsētas parka estrādē, 21.jūlijā Jelgavā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”,  26.jūlijā Ikšķiles estrādē un 27.jūlijā Kuldīgas estrādē.