foto: Juris Rozenbergs
Maija Silova atklāj, kāda viņai ceļojumos ir ikrīta tradīcija
Maija Silova piekrīt, ka tradīcijas ir jāciena!
Slavenības
2019. gada 29. jūnijs, 08:06

Maija Silova atklāj, kāda viņai ceļojumos ir ikrīta tradīcija

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šomēnes restorānā "Bibliotēka Nr. 1" norisinājās "Moët & Chandon Grand Day" ikgadējās svinības – tradīcija, kas tika aizsākta 2016. gadā. Svinību namamāte bija šarmantā Maija Silova, kas pasākuma laikā atklāja, kādas ir viņas attiecības ar alkoholu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maija Silova savulaik pabijusi arī "Moët & Chandon" ražošanas vietā Francijā, Epernejā. „Mani iepazīstināja ar slavenā šampanieša filozofiju, liekot izjust valdzinājumu, kas vienmēr ir modē, – labas manieres, izcila mūzika un sarunas līdz rīta gaismai veco plašu romantiski dobjajā pavadījumā,” tā Maija, neformālās sarunās pasākuma laikā padaloties ar vēl līdz šim nedzirdētiem stāstiem, kā viņa mēdz atpūsties, dodoties ārzemju ceļojumos.

Pašmāju dāmas un daži kungi līksmo šampanieša ballītē

”Moët&Chandon Grand Day” svinības 2019. gada 15. jūnijā.

gallery icon
79

„Brokastis, skaists skats un šampanieša malkošana – tas viss ir ikviena ceļojuma sastāvdaļa. Man viss ir tā saplānots, lai radītu šo īpašo sajūtu, kuru vienmēr gaidu... It kā šampanieti jau var arī mājās pabaudīt, bet es to ceļojumos īpaši ieplānoju, un tad tas tiek malkots no rīta. Tā ir tradīcija – aizbraucu un visas tās sajūtas izbaudu ceļojumā. Protams, arī dārzā vai mājās šampanieti ar pankūkām varētu lieliski baudīt, bet es runāju par kaut ko īpašu. Un man tas īpašais ir šampanietis brokastīs.”

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Silova atklājusi arī citas tikai viņai raksturīgas nianses dzērienu baudīšanā. „Sarkanvīnu vienmēr līdz noteiktai temperatūrai atdzesēju, bet baltvīnu sildu, jo man baltvīns ir pārāk auksts. Tāpat šampanietis – to nereti lūdzu uzsildīt traukā ar siltu ūdeni. Tā arī laikam ir viena no manām savdabīgām tradīcijām. Man vajag tādu temperatūru, kādu man vajag,” savos alkohola lietošanas paradumos dalās Silova.

Maijas Silovas 2017. gada pavasara tērpi

gallery icon
10

Maija Silova ieper TV šova „Dejo ar zvaigzni” kolēģi Jāni Āmani un otrādi

gallery icon
11