foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Interneta huligāni nešpetni izjoko mūziķi Agri Semēvicu
Agris Semēvics pirms diviem gadiem, apmeklējot grupas Dzeltenie pastnieki jaunā albuma prezentācijas koncertu.
Slavenības
2019. gada 8. jūnijs, 10:26

Interneta huligāni nešpetni izjoko mūziķi Agri Semēvicu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Internetā klīst kāds attēls, kas izskatās gluži kā kāda mūzikas albuma reklāmas plakāts. Tajā redzams mūziķis Agris Semēvics, it kā pieņēmis skatuves vārdu ViAgris un radījis albumu "Baudpilna tikšanās".

Agris Semēvics ir pazīstams kā viens no 90. gadu supergrupas "100. debija" mūziķiem, bet pēdējos gados ir  atzīts un pieprasīts fotogrāfs. Tajā pašā laikā Semēvics darbošanos mūzikas lauciņā nav beidzis, un, piemēram, pērn februārī klajā nāca viņa pirmais soloalbums "Lielisko mirkļu albumā...".

Tagad sociālajos tīklos ļaudis dalās ar attēlu, kas liek nojaust, ka Semēvics izdevis jaunu albumu. Tajā, kā vēsta šis plakāts, būšot tādi hiti kā "Auto un vietas nav", "Tu – mēreni apaļīga", "Fotku pirmais nesūtu" un citi, bet albums klajā nāks laikā, kad tuvojas „papardes plūkšanas nakts”. Ļaudis, pamanot šo attēlu, izbrīnīti, ka Semēvics kļuvis pavisam jocīgs, ja jau savu jauno albumu nosaucis tieši tā un izveidojis tik savdabīgu reklāmas kampaņu.

Tikmēr Agris Semēvics žurnālam "Kas Jauns" paziņojis, ka pat nevēlas komentēt katra indivīda radošo izpausmi. „Man ar šo attēlu nav nekāda sakara. Vai tiešām domājat, ka es varētu būt uz kaut ko tādu gatavs?! Nē, es to nespētu!” smejoties saka Agris un uz jautājumu, vai tiešām, jokus mīlot, nav savu jauno muzikālo projektu nosaucis par ViAgris – līdzīgi kā pretimpotences līdzekli "Viagra" –, pavisam nopietni atbild: „Nē, nē, un vēlreiz nē! Jokiem ir jābūt gaumīgiem. Taču gaumes ir dažādas, un arī bezgaumīgiem jokiem ir sava auditorija. Ja kāds par šādiem jokiem ir sajūsmā, tad kāpēc liegt cilvēkiem prieku?”

Semēvicam nav ne mazākās nojausmas, kas ir šā joka autors un kāpēc tapis šāds plakāts, kas vēsta, ka mūziķis izdevis tieši tādu albumu. „Bet, ja jau kāds par mani vēl joko, tas nozīmē, ka esmu dzīvs, ka par mani vēl interesējas,” pasmaida Agris un, taujāts, vai mūzikas jomā viņam top kāds jaunums, atbild: „Pagaidām nē. Šobrīd mūzika man ir tikai un vienīgi hobijs, nevis pamatnodarbošanās. Protams, ir daži koncertiņi, kas ir labs iemesls uzturēt sevi formā, bet mans maizes darbs ir fotografēšana.”