foto: Publicitātes
Ventspilī pulcēsies šlāgerzvaigznes - vairāk nekā 30 grupas un izpildītāji
Mūzika
2019. gada 20. maijs, 14:44

Ventspilī pulcēsies šlāgerzvaigznes - vairāk nekā 30 grupas un izpildītāji

Jauns.lv

6. jūlijā Ventspilī, Reņķa dārzā, notiks šlāgerfestivāls “Uz dziesmotā viļņa”, kurā visu laiku iecienītākās estrādes melodijas izpildīs vairāk nekā 30 populāri dziedātāji un grupas, savukārt muzikālo priekšnesumu starplaikos apmeklētājus priecēs harizmātiskie pasākuma vadītāji – Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un viņas Dailes teātra kolēģis Ģirts Ķesteris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Festivālā populāri dziedātāji un grupas – Andris Baltacis, Jānis Moisejs, brāļi Ziemeļi, Liene Šomase, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, Tihovsku ģimene, māsas Legzdiņas, Rikardions, Aigariņš, grupas “Zeļļi”, “Neaizmirstulītes”, “Mākoņstūmēji”, “Crazy Dolls”, “Dvinskas muzikanti”, “Bruģis”, “Klaidonis”, „Dakota” “Vēja runa”, “Tālbraucēji”, “Zaļā galma kapela”, „Dobeles zemessargi”, “Lauku muzikanti” u.c. – izpildīs savas populārākās dziesmas.

Festivāla īpašie viesi būs komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē 60 gadu jubileju, kā arī dziedātāji Uģis Roze, Ingus Pētersons, Žoržs Siksna un Laimis Rācenājs & Neaizmirstulītes. Pēc pusnakts zaļumballi spēlēs grupa „Dakota”. Šlāgerfestivālā būs arī vairāki pārsteigumi, kas šobrīd vēl netiek atklāti.

“Bērnībā man nebija lielāka prieka, kā klausīties dziesmas no plašu atskaņotāja un dungot tām līdz. Brāļi Laivinieki, dziesmas no teātra izrādēm, šis tas arī no ārvalstu repertuāra. Bet kas tad padara mūziku par tautā iemīļotu? Manuprāt, melodiskums, vienkāršība, kas balstīta ziņģēs un folklorā, lipīgs piedziedājums, kurš iegulst atmiņā un sirdī. Vārdos – tēmas, kas pazīstamas ikvienam. Un, protams, dziedātāja personība, kura ļauj dziesmā izstāstītam stāstam kļūt intriģējošam. Skatītāji un klausītāji mīl tos māksliniekus, kuri viņiem atbild ar to pašu. Tieši uz tādu pasākumu – festivālu “Uz dziesmotā viļņa” – aicinām 6.jūlijā Reņķa dārzā. Kur vēl labāk ļauties dziesmām, dejām un kopā būšanai, ja ne vasaras vidū pilsētā pie jūras? Un ja vēl es jūs varēšu satikt kopā ar sev mīļu kolēģi, kuru bieži neiznāk redzēt – Ģirtu Ķesteri? Aicinām jūs uz sirsnīgu kopā būšanu un neaizmirstamu piedzīvojumu!” saka Marija Bērziņa.

Savukārt Marijas kolēģis, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris, atgādina, ka šī būs lieliska iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo, izbaudot nedēļas nogali Ventspilī: “Koncerts un zaļumballe Reņķa dārzā, jūra, saule, atpūtas un izklaides iespējas, ko piedāvā Ventspils pilsēta."