foto: Viktor Kruchinin/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Festivāla "Summertime" ietvaros Jūrmalā uzstāsies Emirs Kusturica
"Es dzīvoju par prieku sev un daru to, kas man sagādā labas emocijas – kino un mūzika," saka Kusturica.
Mūzika
2019. gada 20. maijs, 12:15

Festivāla "Summertime" ietvaros Jūrmalā uzstāsies Emirs Kusturica

Jauns.lv

7. augustā starptautiskā festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” ietvaros Jūrmalā uzstāsies leģendārais Serbijas mūziķis un kinorežisors Emirs Kusturica kopā ar savu "The No Smoking Orchestra".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kusturica ar biedriem izpildīs karstasinīgu mūzikas salikumu, kas piepildīs Dzintaru koncertzāli ar rokenrolu, Balkānu pankroku, folkdžezu, čigānu motīviem, turku maršu un Āzijas melodijām.

Kusturicas milzīgais talants un netradicionālais skatījums uz pasauli ir izteikts ne tikai viņa radītajās filmās, tādās pasaules kino pērlēs kā „Čigānu laiks”, “Melnais kaķis, baltais kaķis”, “Dzīve kā brīnums” un citās, bet arī viņa unikālajā kolorītajā mūzikā, kurai raksturīgs mākslinieka kultūras mantojuma enerģiskais skanējums.

“Visas manas darbības noved pie viena – vēlmes piederēt pašam sev un rīkoties saskaņā ar sirdsapziņas gribu. Es dzīvoju par prieku sev un daru to, kas man sagādā labas emocijas – kino un mūzika, turklāt es nekad neapstājos pie sasniegtā. Tā man ir nepieciešamība nemitīgi paaugstināt savu latiņu, izvirzīt arvien jaunas vēlmes un vajadzības. Ja mēs kaut ko ļoti vēlamies, tad visa pasaule darbosies par labu mūsu veiksmei,” stāsta dienvidslāvu ģēnijs Emīrs Kusturica.

Ar savu darbību Kusturica nodod savas dzimtenes kultūras kodu pārējai pasaulei. Balkānu kolorītu, kam raksturīga plaša sirds un spēja patiesi līksmot, brīvības mīlestība un gara stiprums – ir lemts piedzīvot miljoniem fanu visā pasaulē, pateicoties Kusturicas neordinārajai personībai un viņa apburošajiem koncertiem, kurus sniedz kopā ar "The No Smoking Orchestra". Kusturica šajā ansamblī spēlē basģitāru un reizēm uzstājas arī kā solists.