foto: Vida Press
FOTO: kinozvaigznes šarmē uz sarkanā paklāja Kannu festivāla atklāšanā
Sarkanais paklājs
2019. gada 15. maijs, 14:05

FOTO: kinozvaigznes šarmē uz sarkanā paklāja Kannu festivāla atklāšanā

Jauns.lv

Otrdien, 14. maijā, oficiāli tika atklāts 72. Kannu filmu festivāls - 12 dienu kinomaratons Francijas Rivjēras pilsētā ritēs līdz 25. maijam.

Festivāls sākās ar ASV kulta režisora Džima Džārmuša filmu par zombijiem "The Dead Don't Die". Lentē lomas ir amerikāņu popzvaigznei Selīnai Gomesai un virknei Holivudas atzītāko talantu, arī Bilam Marejam, Ādamam Draiveram, Kloē Seviņī un Tildai Svintonei.

Virkne pasaules kinozvaigžņu, protams, atklāšanas dienā bija redzamas uz sarkanā paklāja, demonstrējot gaumi un eleganci, kas vienmēr bijusi raksturīga šim festivālam.

Zvaigznes 2019. gada Kannu kino festivāla atklāšanā

Zvaigznes uz 2019. gada Kannu kino festivāla sarkanā paklāja atklāšanas dienā.

gallery icon
32

Kannu filmu festivāls ir viens no svarīgākajiem notikumiem pasaules kino dzīvē. Šogad tas notiek līdz 25.maijam un uz festivāla "Zelta palmas zariem" pretendē tādi pasaulē pazīstami kinomeistari kā Džārmušs, Kventins Tarantino, Pedro Almodovars, brāļi Dardēni, Kens Loučs, Ksavjē Dolans, Terenss Maliks un citi. Kannu galvenā konkursa filmas vērtēs žūrija, kuru vada režisors Alehandro Gonsaless Injaritu.

Kannu kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Jura Kursieša kopražojuma spēlfilma "Oļegs", kā arī darbosies Latvijas kino nozares paviljons. Kursieša un studijas "Tasse Film" kopražojums "Oļegs", kas tapis sadarbībā ar Lietuvas, Beļģijas un Francijas kolēģiem, festivāla programmā "Directors’ Fortnight" pirmo reizi tiks izrādīts 17.maijā plkst.14.45, bet pēcāk būs skatāma vēl trīs seansos.

Kinofestivāla tirgus sadaļā "Marché du Film" šogad seansi plānoti divām Latvijas filmām - Dāvja Sīmaņa spēlfilmai "Tēvs Nakts" 16.maijā un filmu studijas "Rija" līdzproducētajai pilnmetrāžas animācijas filmai "Lote un pazudušie pūķi" 18.maijā.

Tāpat Kannu filmu tirgū darbosies arī Latvijas paviljons, kas veidots sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Rīgas Filmu fondu, kas veidots kā aktīva lietišķu tikšanos un kontaktu veidošanas vieta festivālā akreditētajiem Latvijas filmu producentiem. NKC īpaši darbam Kannu festivāla Latvijas paviljonā sagatavojis un izdevis jaunāko un topošo Latvijas filmu katalogu.