foto: Publicitātes foto
Mūzikas namā "Daile" izskanēs spāņu mūzikas un dejas interpretācija “Būt Ne”
2019. gada 15. maijs, 10:36

Mūzikas namā "Daile" izskanēs spāņu mūzikas un dejas interpretācija “Būt Ne”

Jauns.lv

   22. maijā plkst. 19.00 Mūzikas namā Daile spāņu mūzikas un dejas noskaņās izskanēs koncertuzvedums “Būt Ne”, portālu jauns.lv informē uzveduma rīkotāji.

Starp zemi un debesīm, puķēm, taureņiem un koku zariem, krustojoties dažādiem mākslas un filozofijas impulsiem, radās mākslas darbs ar nosaukumu Būt Ne. Tas ir stāsts par cilvēka vēlmi sasniegt ideālu, nespējot atbildēt, kas tas ir. Tikpat sarežģīti, kā izskaidrot vārdu “mīlestība”.

Tiecoties sasniegt ideālu, cilvēciskas būtnes galvenais virzītājspēks, iespējams, ir emocijas. Un tieši šo atšķirīgo emociju dēļ, mūsu dzīve ir tik skaista, bagāta un neatkārtojama.

Spāņu sentimentāli ekspresīvās melodijas ar mīlas sāpju pilnajiem un nostaļģiskajiem tekstiem, kuras, mijiedarbībā ar katra mākslinieka personīgo sajūtu un interpretāciju veido unikālu emociju kopumu. Tas ieplūst cilvēka ķermenī un pēcāk laužas uz āru jaunā enerģijā - dejā.

Būtni radīs: dziedātāja Aija Vītoliņa, basģitārists un muzikālo ideju autors Reinis Ozoliņš, ģitārists Kaspars Vizulis, taustiņinstrumentālists Toms Mikāls, sitaminstrumentālists Rinalds Maksimovs, horeogrāfe Ieva Kemlere, gaismu mākslinieks Egīls Kupčs, kostīmu māksliniece Mairita Lamberte un skaņu režisors Mārtiņš Porters. Visu emociju gammu izdzīvos un izdejos Ieva Kemlere un Ģirts Bisenieks.

Koncerta programmā gan senas, gan mūsdienīgas spāņu dziesmas, kas izvērstas oriģinālā interpretācijā. Horeogrāfija ar spāņu flamenko dejas stila elementiem, kuru paspilgtinās īpaši šim koncertam veidoti kostīmi, video projekcijas, gaismas un skaņas režija.