foto: Vida Press
No Skārletas O’Haras līdz Džekam Sparovam. Neaizmirstamākās kino frizūras
Princese Lea, Skārleta O'Hara un Džeks Sparovs.
Slavenības
2019. gada 24. aprīlis, 14:22

No Skārletas O’Haras līdz Džekam Sparovam. Neaizmirstamākās kino frizūras

Jauns.lv

„Vējiem līdzi” galvenās varones Skārletas O’Haras lokas, „Karību jūras pirātu” kapteiņa Džeka Sparova dredi un „Zvaigžņu karu” princeses Leas lielie matu „kliņģeri” ir vienas no visu laiku leģendārākajām frizūrām kino vēsturē.

Odrija Hepberna filmā „Brokastis „Tifānijā””, Merilina Monro romantiskajā komēdijā „Džezā tikai meitenes”, Džons Travolta mūziklā „Breolīns”. Tās ir tikai dažas no filmām, kuras to aktieriem atnesušas pasaules slavu. Savukārt ekrāna varoņu matu sakārtojums iemantojis leģendas statusu, pēc kura šo aktieru atveidotos personāžus atpazīst vēl šodien.

Visu laiku leģendārākās kino varoņu frizūras

gallery icon

Savukārt, seriālu pasaulē kā leģendārākā nosaucama Dženiferas Anistones atveidotās Reičelas Grīnas frizūra TV šovā „Draugi”. Lai gan tā piedzīvoja īstu bumu deviņdesmitajos gados un neskaitāmas sievietes vēlējās arī sev „Reičelas frizūru”, pati Anistone to uzskata par savu visu laiku neglītāko matu sakārtojumu.

Aktrise smejas, ja viņu kāds nosauc par „frizūru ikonu”.

foto: ddp images/ Vida Press
Dženifera Anistone seriāla „Draugi” pirmās sezonas laikā 1994. gadā.

Pirms vairākiem gadiem kādā intervijā aktrise paziņoja, ka seriāla „Draugi” varones Reičelas Grīnas pakāpeniskais griezums ir viņas visu laiku neglītākā frizūra. „Teiksim tā, ir bijuši brīži, kuros es negribēju no jauna izdzīvot visu to Reičelas lietu. Man patīk (frizieris) Kriss (Makmilans), taču tajā pašā laikā viņš ir manas dzīves lāsts, jo viņš izveidoja to sasodīto Reičelu, kas galīgi nav mans labākais izskats,” atklāja aktrise.

Anistone arī pauda neizpratni, kāpēc šāda frizūra guva tik lielu popularitāti sieviešu vidū. „Es domāju, ka tas ir neglītākais matu griezums, kādu es jebkad esmu redzējusi. Es patiešām gribētu zināt, kā šī lieta tik ātri izplatījās.”

Neskatoties uz to, ka seriālu pārtrauca demonstrēt 2004.gadā, Reičelas Grīnas „lāsts” joprojām nav izgaisis. Pirms dažiem gadiem Lielbritānijā veikta aptauja par sieviešu iemīļotākajiem matu sakārtojumiem, un vairums atzina, ka tā ir Anistones „Draugu” ēras frizūra. Pēc aptaujas rezultātiem, vairāk nekā 10,6 miljoni britu sieviešu kopējuši viņas matu sakārtojumu.