Mūzika
2019. gada 16. aprīlis, 16:20

Eirovīzijā šogad dziedās arī Verka Serdjučka un Končita Vursta

Jauns.lv

2019. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maija vidū notiks Telavivā, uz skatuves kāps arī ukraiņu zvaigzne Verka Serdjučka, īstajā vārdā Andrijs Danilko, un austriešu "bārdainā desiņa" Končita Vursta, kā sevi dēvē Toms Noivirts.

Īpašo viesu statusā būs ne tikai Verka Serdjučka un Končita Vursta, tāpat uzstāsies arī citi iepriekšējo gadu Eirovīzijas spīdekļi - zviedrs Monss Selmerlēvs, Izraēlas pārstāve Dana International, pagājušā gada uzvarētāja Neta, grieķu dziedātāja Elena Fureira. Turklāt vairāki izpildītāji dziedāšot cits cita dziesmas.

Neta, kas pērn Izraēlai atnesa uzvaru Eirovīzijā ar dziesmu "Toy", pirmajā pusfinālā atrādīs šī hita jaunu versiju, bet otrajā pusfinālā uz skatuves kāps ar pavisam jaunu kompozīciju.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Portugālē

Konkursa finālā 12.maijā uzstājās Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, ...

gallery icon
79

Savukārt Končita Vursta kā īpašā viešņa dziedās 2015. gada uzvarētāja Selmerlēvs hitu "Heroes", pats Monss izpildīs popūriju no Fureiras dziesmām, Elenai būs iespēja atrādīt Verkas Serdjučkas leģendārās "Dancing Lasha Tumbai" versiju, bet Andrijs Danilko parādīs, kā māk nodzietāt Nettas "Toy".

Īpašā fināla viešņa būs modele un aktrise Gala Gadota, 2004. gada "Mis Izraēla", kas beidzamajos gados iekarojusi Holivudu, atveidojot Brīnumsievieti. Un vēl risinoties pārrunas ar pasaules popmūzikas karalieni Madonnu, kurai par kāpšanu uz Eirovīzijas skatuves īpašās viešņas statusā piedāvāts 1,3 miljonus ASV dolāru liels honorārs.

Kā zināms, Latviju šogad Eirovīzijā pārstāvēs duets "Carousel" ar dziesmu "That Night". Mūsējie uzstāsies otrajā pusfinālā - 16. maijā. Fināls būs 18. maijā, kad arī noskaidrosies 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs.

"Supernovas 2019" fināls, kurā par uzvarētāju kļuva duets "Carousel"

gallery icon
263