foto: Gints Ivuskans
FOTO: grupa "Dagamba" īsteno sapni un pilnā arēnā aizvada vērienīgu lielkoncertu
Grupas "Dagamba" koncerts Arēnā Rīga.
Mūzika
2019. gada 13. aprīlis, 17:39

FOTO: grupa "Dagamba" īsteno sapni un pilnā arēnā aizvada vērienīgu lielkoncertu

Jauns.lv

Piektdien, 12. aprīlī, klasiskās mūzikas huligāni Arēnā Rīga satricināja aptuveni 7000 klausītāju grandiozajā lielkoncertā "Dagamba feat Tchaikovsky". Tas bija līdz šim iespaidīgākais grupas šovs, kurā neiztrūka virkne pārsteigumu.

Grupa "Dagamba" grandiozā lielkoncertā Arēnā Rīga satricina 7000 klausītāju

Piektdien, 12. aprīlī, klasiskās mūzikas huligāni Arēnā Rīga satricināja aptuveni 7000 klausītāju grandiozajā lielkoncertā DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY. Tas bija līdz ...

gallery icon
48

Vakara kodolu veidoja grupas jaunākais veikums, albumā "Dagamba feat Tchaikovsky" ietvertās kompozīcijas, kurās grupas oriģinālmūzika mijiedarbojas ar citātiem no Pētera Čaikovska zināmākajiem darbiem. Tāpat izskanēja arī "Dagamba" labāko darbu izlase, kuru šoreiz bagātināja vairāki viesi.

Kā jau kārtīgā rokkoncertā, vispirms uzstājās “iesildītāji”. Šoreiz tie bija stīgu kvartets “Sotto Voce”, kas izpildīja Čaikovska mūziku “tīrā” veidā. Vēlāk uz skatuves kopā ar "Dagamba" kāpa etnomūzikas grupa “Tautumeitas”, daudzsološais vijolnieks Daniils Bulajevs, kontrabasiste Alise Broka, Rīgas Doma zēnu koris, Mesa, kā arī laikmetīgās horeogrāfes Lienes Gravas iedvesmotie dejotāji.

Vērienīgajā sadarbības projektā klātesošs bija arī pats Čaikovskis. Viņa klātbūtni, ritmisko galvas kustināšanu un lidojumu kosmosā iespējamu padarīja koncerta režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns kopā ar komandu – 3D mākslinieku Vili Bērziņu un 2D mākslinieku Paulu Poikānu. Gaismu režisors Pāvels Armanis, skaņu režisori Andris Ūze un Artūrs Sedriks Sinkevičs.

Grupai DAGAMBA šī bija pirmā uzstāšanās Arēnā Rīga.

"DAGAMBA" nosvin sava jaunā albuma "DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY" iznākšanu

2019. gada 28. martā ar enerģisku un pacilājošu koncertu t/c "Spice" grupa "DAGAMBA" nosvinēja sava jaunā albuma "DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY" ...

gallery icon
31