Čikāga iesūdz seriāla "Empire" zvaigzni par policijas darba izmaksām
foto: Ekrānuzņēmums
Seriāla "Empire" zvaigzne Džasijs Smolets inscenējis rasistisku un homofobisku uzbrukumu.
Slavenības
2019. gada 12. aprīlī, 14:33

Čikāga iesūdz seriāla "Empire" zvaigzni par policijas darba izmaksām

Jauns.lv / LETA

Līdzšinējā Čikāgas mēra Rama Emanuela administrācija vērsusies tiesā, lai panāktu, ka seriāla "Empire" zvaigzne Džasijs Smolets pilsētas varasiestādēm atmaksā izdevumus, kas tām radās, izmeklējot Smoleta inscenēto rasistisko un homofobisko uzbrukumu.

Čikāga iesūdz seriāla "Empire" zvaigzni par polici...

Prasība apgabaltiesā iesniegta, jo Smolets pilsētas noteiktajā termiņā nav sedzis policijas izmeklēšanas izmaksas.

Pilsēta norādījusi, ka Smolets ir parādā 130 106 dolārus par policijas darba virsstundām, izmeklējot Smoleta iesniegumu par it kā notikušo uzbrukumu.

Prāvā civiltiesā lielā mērā tiks izskatītas Smoletam celto kriminālapsūdzību liecības, kuras prokurors pagājušajā mēnesī pēkšņi atsauca.

foto: Ekrānuzņēmums
Seriāla "Empire" zvaigzne Džasijs Smolets inscenējis rasistisku un homofobisku uzbrukumu.
Seriāla "Empire" zvaigzne Džasijs Smolets inscenējis rasistisku un homofobisku uzbrukumu.

Smoleta advokāts vēl pagājušajā nedēļā brīdināja pilsētas varasiestādes, cenšoties panākt, lai tās pret Smoletu nevēršas tiesā, norādot, ka Smoletu "neizdosies iebiedēt, lai panāktu, ka viņš šo summu samaksā".

Pilsētas Tieslietu departaments iepriekš bija norādījis, ka ar prasību pret Smoletu centīsies panākt "zaudējumu atlīdzību pilnā apmērā" atbilstoši municipālajiem likumiem.

"Čikāgas pilsēta un Čikāgas policija izturas nopietni pret tiem, kas vēršas policijā ar melīgiem iesniegumiem, tādejādi novēršot resursus no citiem izmeklēšanas procesiem un graujot krimināltiesību sistēmu," teikts vēstulē, kuru parakstījis Čikāgas pilsētas korporācijas juridiskais padomnieks Eds Siskels.

21.februārī Smolets, kurš pats ir melnādainais un gejs, tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām, ka varasiestādēm melojis par Čikāgā it kā pieredzētu rasistisku un homofobisku uzbrukumu. Drīz pēc aizturēšanas viņš pret drošības naudu tika atbrīvots.

Tomēr 26.martā prokuratūra atsauca visas Smoletam izvirzītās apsūdzības apmaiņā pret sabiedriskajiem darbiem un galvojumam iemaksātās 10 000 dolāru lielās drošības naudas paturēšanu.

Prokuratūras lēmums izsauca asu policijas superintendanta Edija Džonsona un Čikāgas mēra Rama Emanuela reakciju.

Smolets sākotnēji apgalvoja, ka 29.janvārī divi maskās tērpti baltādaini vīrieši viņam Čikāgas centrā uzbrukuši, izkliedzot rasistiskus un homofobiskus apvainojumus.

Daudzi komentētāji vēstis par it kā notikušo uzbrukumu skaidroja kā pierādījumu ASV pieaugošajai neiecietībai, turklāt aktieris saņēma neskaitāmus atbalsta apliecinājumus.

Tomēr nākamo nedēļu laikā 36 gadus vecais aktieris, kas sākotnēji tika uzskatīts par upuri, kļuva par aizdomās turamo.

Policija aizturēja divus vīriešus, kas piedalījušies uzbrukuma inscenēšanā. Viņi abi ir Nigērijas izcelsmes melnādainie, turklāt, kā noskaidrojās, bijuši ar Smoletu pazīstami. Viņu liecībās lielā mērā bija balstītas Smoletam izvirzītās apsūdzības.

Aktieris policijai apgalvoja, ka uzbrucēji arī saukuši "šī ir MAGA zeme", izmantojot ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas saukļa "Make America Great Again" ("Padarīsim Ameriku atkal diženu") pazīstamo abreviatūru.

Smoletam celtajām apsūdzībām tika gūti pierādījumi, izpētot telefona īsziņu un zvanu datus, kā arī bankas čeka informāciju, skaidroja likumsargi.

Kā marta beigās telekanālam ABC skaidroja Čikāgas mērs, apsūdzības Smoletam atsauktas, jo viņš ir slavens.

"Izskatās, ka tāpēc, ka viņš ir aktieris, cilvēks ar ietekmi, pret viņu izturējās savādāk nekā pret jebkuru citu," vaicāts, vai lēmums par apsūdzību atsaukšanu skaidrojams ar korupciju, norādīja Emanuels.