foto: unsplash.com
Tracis kinoteātrī Lielbritānijā: vecāki pirms multfilmas izrādīto filmu treileru dēļ šausmās steidz aizsegt bērnu acis
Ilustratīvs foto.
Trakā pasaule
2019. gada 9. aprīlis, 14:11

Tracis kinoteātrī Lielbritānijā: vecāki pirms multfilmas izrādīto filmu treileru dēļ šausmās steidz aizsegt bērnu acis

Jauns.lv

Īstu traci Lielbritānijas sabiedrībā sacēlis kinoteātris "Empire Cinemas". Kā ziņo ārvalstu mediji, pirms multfilmas "Cūciņa Pepa: Jautrības festivāls" (Peppa Pig: Festival of Fun) tikuši demonstrēti gaužām nepiemērotu filmu treileri, iedzenot mazos bērnus šausmās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Empire Cinemas" pirms bērniem domātās filmas nodemonstrējusi psiholoģiskā trillera "Ma" treileri, kurā redzami bērniem nepiemēroti skati, tai skaitā seksuālas un vardarbīgas ainas.

Balstoties uz Lielbritānijas filmu klasifikatoru, filmu "Ma" nav ieteicams vērot skatītājiem zem 15 gadu vecuma.

Otrs treileris, kura laikā daļa vecāku pat sākuši savas atvases vest ārā no kinoteātra zāles, demonstrējis filmu "Brightburn" - šausmu filma, kurā iekļauti supervaroņu tēli.

Kā stāsta medija "BBC" žurnālists Čārlijs Džons, kurš uz seansu bija aizvedis savu divgadīgo meitu un desmit mēnešus veco dēliņu, viņa meitai pēc redzētā uznācis vājums, viņa kļuvusi klusa un noslēgta.

Kinoteātris atzīst, ka pirms multfilmas demonstrēts "nepiemērotas filmas treileris", tomēr neatklāj, vai demonstrēta tikai viena vai tomēr divas filmas. "Mēs pašreiz izmeklējam to, kāpēc tika demonstrēti šādu filmu treileri. Mēs atvainojamies par notikušo. Tiklīdz darbinieki pamanīja kļūdu, videomateriālu izrādīšana uz ekrāna nekavējoties tika apturēta," ar paziņojumu klajā nācis kinoteātris.