foto: Evija Trifanova/LETA
FOTOREPORTĀŽA: žilbinošā Laima Vaikule pilnā arēnā nosvin savu 65. dzimšanas dienu
Laimas Vaikules jubilejas solo koncerts "Laima Vaikule & Freedom Ballet".
Mūzika
2019. gada 31. marts, 15:53

FOTOREPORTĀŽA: žilbinošā Laima Vaikule pilnā arēnā nosvin savu 65. dzimšanas dienu

Jauns.lv

Šodien, 31. martā, daudzu iecienītā estrādes dīva Laima Vaikule svin savu 65. dzimšanas dienu, bet vakar "Arēnā Rīga" notika jubilejas koncerts "Laima Vaikule & Freedom Ballet".

Kopā ar dziedātāju uz skatuves kāpa arī viņas ilggadēji skatuves draugi Intars Busulis, Lauris Reiniks, Jānis Stībelis, grupa "Dagamba", kā arī Ukrainas deju kolektīvs "Freedom Ballet".

Laimas Vaikules jubilejas solo koncerts "Laima Vaikule & Freedom Ballet"

Šodien, 31. martā, daudzu iecienītā estrādes dīva Laima Vaikule svin savu 65. dzimšanas dienu, bet vakar "Arēnā Rīga" notika jubilejas ...

gallery icon
61

Programmā izskanēja 30 Vaikules hiti latviešu un krievu valodā - gan vairākas retas dziesmas no nesen izdotās izlases "Leģendas. Laima Vaikule", piemēram, "Vienā laivā" un "Lietus pļava", gan arī īpaši populārās dziesmas "Nenāciet klāt man rudenī", "Viss nāk un aiziet tālumā", "Akapulko" un citas.

Tāpat koncertā tika izmantotas daudzas tehniskās iekārtas, lai radītu modernu scenogrāfiju un efektus. Pasākuma vizualizāciju radīšanai tika piesaistīts multimediju mākslinieks Māris Kalve, savukārt, muzikālo pavadījumu nodrošināja vairāk nekā 15 profesionāli mūziķi no Latvijas un ārvalstīm.

Koncerts tika aizvadīts divās daļās, savukārt, pārtraukumā apmeklētājiem bija iespēja piedzīvot pirmizrādi Maijas Silovas veidotajai īsfilmai par Vaikuli.

Pašai dziedātājai jubilejas koncerts bija pirmā solo uzstāšanās Rīgā pēc sešu gadu pārtraukuma.