foto: Pixabay.com
Britu policija soda vīrieti, kurš veikala stāvvietā barojis kaijas ar Makdonalda pārtiku
Ilustratīvs foto.
Trakā pasaule
2019. gada 26. marts, 17:09

Britu policija soda vīrieti, kurš veikala stāvvietā barojis kaijas ar Makdonalda pārtiku

Jauns.lv

Kāds autovadītājs Lielbritānijā bijis nepatīkami pārsteigts pēc tam, kad kādu dienu saņēmis vēstuli no policijas par piemērotu naudassodu. Britu policija 62 gadus veco Īanu Čepmenu sodījusi par vides piesārņošanu, kaut arī vīrietis ar maizi barojis putnus, ziņo medijs "Metro News".

Kā stāsta Īans, viņš no rīta iegādājies ātro uzkodu ēstuves "McDonalds" burgeru un piestājis autostāvvietā, lai iestiprinātos.

"Es atvēru logu un izmetu dažus gabaliņus, lai pabarotu apmēram 20 kaijas, kuras lidinājās apkārt. Ir viegli iedomāties, cik ātri pazūd maize, ja tai uzklūp kaiju bars," sašutis par piemēroto sodu ir vīrietis. "Pēc divām dienām uz manu adresi tika piegādāta soda kvīts par vides piesārņošanu un bēgšanu no notikuma vietas. Man piemērots 50 mārciņu liels sods. Es nesaprotu. Smagi strādājošus cilvēkus viņi cenšas pataisīt par noziedzniekiem. Tas ir absolūti nožēlojami, ja tādējādi likumsargi cenšas nopelnīt."

Notikušo paskaidrojis arī Notingemas policijas pārstāvis Tobijs Nīls: "Viens no mūsu darbiniekiem autostāvvietā pamanīja, kā vīrietis par logu izmet pārtikas atliekas. Skaidri un gaiši saskatāmas piesārņošanas darbības."

Policija uzsver, ka necenšas atturēt cilvēkus no putnu barošanas, tomēr šajā gadījumā pa logu ticis izmests liels daudzums pārtikas. 

"Maizes mētāšana var piesaistīt dažādus insektus, zemi lidojošie putni var traucēt autovadītājiem un gājējiem. Turklāt gan maize, gan putni aiz sevis atstāj netīrību," izvēli sodīt putnu barotāju pamato policija.

"Es centos viņiem izskaidrot, ka, ja es censtos piesārņot, es būtu izmetis daudz vairāk nekā tikai divus maizes gabaliņus. Es būtu izmetis arī visu pārējo, ieskaitot iepakojumu. Tā nepavisam nebija piesārņošana, tie bija divi maizes gabaliņi. Tas nav definējams kā noziegums," pie sava paliek Īans.

Lai vai kā, vīrietis sodu ir samaksājis, jo neuzticas policijai, kura, pēc Īana domām, sūdzību gadījumā varētu censties uzsākt kādas pretdarbības.