foto: Instagram
Sibīriešiem jauna izklaide īstiem vīriem - viņi mērojas spēkiem pļauku sišanas čempionātā
Pelmeņa smagajai rokai labāk pretī nestāties.
Trakā pasaule
2019. gada 21. marts, 15:11

Sibīriešiem jauna izklaide īstiem vīriem - viņi mērojas spēkiem pļauku sišanas čempionātā

Jauns.lv

Krievijas pilsētā Krasnojarskā noticis pļauku sišanas čempionāts, kurā par uzvarētāju kļuvis varens sibīrietis - 168 kilogramus smags tēvainis ar iesauku Pelmenis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

28 gadus vecais Sibīrijas fermeris Vasīlijs Kamockis izrādījies pats varenākais un izveicīgākais šajā neparastajā čempionātā. Turnīrs noticis pēc izslēgšanas sistēmas - divi vīri tiekas, viens otru vairākas reizes pļaukā, bet tiesnesis nosaka uzvarētāju, kas iekļūst nākamajā kārtā. Pļaukas saņēmējs triecienus nedrīkst ne bloķēt, nedz no tiem izvairīties.

Vasīlijs jeb Pelmenis, kā viņu dēvē paziņas, nemaz šajā čempionātā gan nav gribējis piedalīties. Uz sacensībām atnācis, jo padzirdējis, ka te viesosies pasaules rekordists svaru stieņa spiešanā guļus, un vēlējies tikt pie šī vīra autogrāfa. Pie tā Vasīlijs tika un pie viena painteresējās - kas par sacensībām te īsti notiek.

To noskaidrojis, nolēma izmēģināt spēkus un galu galā kļuva arī par uzvarētāju, tiekot pie galvenās balvas - 30 tūkstošiem rubļu (ap 413 eiro). Un tagad viņam ir iespēja doties uz Maskavu - tur piedalīties nākamajā pļauku sišanas čempionātā, kur, kā solīts, pretī nāks vīri no viņa svara kategorijas. Krasnojarskā notikušajā čempionātā tomēr viņa pretiniekos gadījās tādi konkurenti, kurus Pelmenis pamanījās pat ar savu smagu roku aizsūtīt nokautā.