foto: Juris Rozenbergs
Zigfrīdam Muktupāvelam jau 30 gadu nav leģendārās rotas - krustiņa ausī
Slavenības
2019. gada 24. marts, 05:27

Zigfrīdam Muktupāvelam jau 30 gadu nav leģendārās rotas - krustiņa ausī

Žurnāls "Kas Jauns"

Visiem šķiet pats par sevi saprotams, ka dziedātājs un Latvijas Radio raidījuma "Kultūras rondo" vadītājs Zigfrīds Muktupāvels (53) kreisajā ausī jau gadu desmitiem nēsā auskaru krustiņa veidolā, taču izrādās, tā sen vairs nav patiesība.

Tagad Zigfrīda Muktupāvela stilu papildina zelta riņķī iekārts garš auskars, kas pavisam noteikti nav tas krustiņš, kas vairumam leģendārās grupas "Zodiaks" cienītāju iespiedies dziļi atmiņā. Kur tas palicis? To izpētījis žurnāls "Kas Jauns".

Mūziķis negaidīti atklājis, ka krustiņu nēsājis tikai nedaudz ilgāk par gadu un pašreizējais auskars viņam ausī ir... jau vairāk nekā trīs gadu desmitus.

„Šis ir otrais, un, tāpat kā pirmo, arī šo saņēmu dāvanā,” noslēpumaini bilst Zigfrīds. Vaicāts, kur palicis leģendārais krustiņš, viņš samulst. „Pārāk intīms jautājums... Es to vienkārši nestāstīšu. Katrā ziņā šobrīd nezinu krustiņa atrašanās vietu. Tās ir ļoti privātas lietas – arī tā, kā pie manis nonāca tagadējais auskars. Domāju, tas izsaka pietiekami daudz. Katrā ziņā auskarus neesmu ne pircis, ne pārdevis. Tā ir dāvana...” atzīst Zigfrīds.

AGRĀK
Tolaik 22 gadus vecajam Zigfrīdam Muktupāvelam krustiņš ausī bija 1987. gada "Mikrofona aptaujā". Iespējams, tieši šo bieži redzēto koncertierakstu dēļ teju ikviens aizvien pārliecināts, ka mūziķim joprojām ir tas pats auskars.

foto: Ekrānuzņēmums

TAGAD
Jau gandrīz 30 gadu skatuves mākslinieks ir uzticīgs pavisam citam auskaram, ko, kā var nojaust, saņēmis dāvanā no kāda īpaša cilvēka.

foto: Juris Rozenbergs
Pašreizējais auskars Zigfrīdam ausī ir jau vairāk nekā trīs gadu desmitus.