foto: Publicitātes
Noskaties - VIDEO no Viestura Kairiša jaunās filmas “Pilsēta pie upes”
Galveno varoni Ansi filmā atveido Dāvis Suharevskis.
Kino
2019. gada 21. marts, 11:05

Noskaties - VIDEO no Viestura Kairiša jaunās filmas “Pilsēta pie upes”

Jauns.lv

Klajā nācis režisora Viestura Kairiša filmas “Pilsēta pie upes” ("Piļsāta pi upis") tīzerrullītis. Filma, kurā mīlas stāsts mijas ar sarežģītiem vēstures notikumiem, Latvijas kinoteātros gaidāma nākamā gada janvārī.

Galveno varoni Ansi filmā atveido Dāvis Suharevskis, viņa partneri ir lieliskie latviešu aktieri Agnese Cīrule un Gundars Āboliņš, piedalās arī leģendārais lietuviešu aktieris Jozs Budraitis, čehiete Brigita Cmuntova.

Režisora Viestura Kairiša filmas scenārijs tapis pēc Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu; viņu iepriekšējais kopdarbs - spēlfilma “Melānijas hronika”.

Studijā “Ego Media” producēto filmu finansē Nacionālais Kino centrs, arī Lietuvas un Čehijas kino institūcijas; “Piļsāta pi upis” Latvijas kinoteātros iznāks 2020. gada janvārī.

Viestura Kairiša filmas "Pilsēta pie upes" uzņemšanas aizkulises

Viestura Kairiša filmas "Pilsēta pie upes" uzņemšanas aizkulises.

gallery icon
27

Par filmu:

Ansim ir nevainīga profesija - daiļkrāsotājs un viņš ir pieprasīts pie visiem režīmiem, kas nomainās īsā laika posmā no pagājušā gadsimta 30.gadiem līdz Otrā pasaules kara beigām. Patosa pilni ulmaņlaiki, komunistu, nacistu režīmi, karš un holokausts... Jaunības ideāli un mīlestība salūzt reliģisko un sabiedrības aizspriedumu priekšā. Šo nedaudzo gadu laikā Ansis piedzīvo īstu garīgu un eksistenciālu ceļojumu no neveikla jaunekļa līdz vīrietim, kurš agri nobriest un kura izvēles vienmēr liecina par cilvēkā iekodētu dziļu humānisma stīgu.