foto: Publicitātes
Nebijis panākums Latvijai - Raimonds Tomsons tiek pie godalgotas vietas pasaules vīnziņu čempionātā
Raimonds Tomsons - planētas trešais labākais vīnzinis!
Slavenības
2019. gada 20. marts, 10:05

Nebijis panākums Latvijai - Raimonds Tomsons tiek pie godalgotas vietas pasaules vīnziņu čempionātā

Jauns.lv

Starptautiskā vīnziņu asociācija sadarbībā ar Beļģijas Vīnziņu ģildi martā organizēja pasaules vīnziņu čempionātu, un trešo vietu tajā ieguvis Latvijas pārstāvis Raimonds Tomsons.

Pasaules vīnziņu čempionāts notika jau 16. reizi, šoreiz tā norises vieta bija Antverpene, Beļģija. Un galvenos laurus plūca eiropieši - pirmo vietu ieņēma vācietis Marks Almerts, otro ieguva dāniete Nina Jensena, savukārt trešajā vietā ierindojās pašreizējais Eiropas čempions - Raimonds Tomsons no Latvijas.

foto: Publicitātes
Lūk, godalgoto vietu ieguvēji!

Vīna pasaulē Starptautiskās vīnziņu asociācijas rīkotais čempionāts tiek uzskatīts par vīnziņu lielāko izaicinājumu. 2019. gada čempionātā piedalījās 65 vīnziņi no 62 valstīm. Lai piedalītos šajā čempionātā, vīnziņiem ir jābūt godalgotiem ne tikai vietēja mēroga, bet arī starptautiskās sacensībās.

foto: Publicitātes
Vīnziņu čempionātā - kā eksāmenā.

“Mans personīgais mērķis šoreiz bija iegūt augstāku vietu nekā pagājušajā čempionātā - proti, tikt augstāk par septīto vietu. Tikt šāda čempionāta finālā, protams, ir izcils sasniegums tik mazai valstij kā Latvija," lepojas Tomsons.

"Diemžēl finālā netiku galā ar psiholoģisko spiedienu, kas neļāva sevi parādīt uz 100 procentiem. Tātad - šoreiz nebija lemts. Sākšu gatavoties jau nākamajam pasaules čempionātam, kas notiks 2022. gadā,” stāsta restorāna “Vincents” vadītājs.

foto: Publicitātes
Raimonds cīņā par pasaules čempionāta medaļām.

Lai iegūtu nepieciešamās zināšanas, sagatavošanās aizņem vairākus gadus vai pat gadu desmitus. Vīnziņiem jeb someljē ir jāpārzina ne tikai vīna vēsture un ģeogrāfija, vīnogu audzēšana, vīna darināšana un vīnogu šķirnes, bet arī likumdošana, stiprie alkoholiskie dzērieni, alus, kafija, tēja un cigāri. “Interesanti, ka teorijas testā bija jautājums par "Rīgas Melno Balzāmu"!” ar smaidu atceras Raimonds.