foto: no privātā arhīva
Skrējēja Gunta Vaičule kļuvusi par diplomētu juristi
Slavenības
2019. gada 17. marts, 06:51

Skrējēja Gunta Vaičule kļuvusi par diplomētu juristi

Žurnāls "Kas Jauns"

Eiropas U-23 čempione vieglatlētikā Gunta Vaičule, kas nesen atzīmējusi savu 25. dzimšanas dienu, kļuvusi par diplomētu juristi.

Rēzeknē dzimusī Gunta, pirms kāzām zināma kā Latiševa-Čudare, 2016. gadā startēja olimpiskajās spēlēs, bet 2017. gadā kļuva par Eiropas U-23 čempioni 400 metru skrējienā un divreiz īsākā distancē ieguva sudrabu universiādē. Sportiste arī strādā Eiropas Olimpiskās komitejas Atlētu komisijā.

Paralēli sportistes gaitām Gunta studējusi jurisprudenci un ir ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnēs. „Noslēgušies teju seši studiju gadi manā dzīvē, mērķis nu ir sasniegts – iegūts maģistra grāds un jurista kvalifikācija. Prieks un gandarījums par iegūto pieredzi, zināšanām, rūdījumu, kā arī visbeidzot par atzinību un diplomu. Studēt paralēli sportam ir smagi, taču izaicinoši un ļoti vērtīgi. Nenožēloju, ka ticēju saviem spēkiem katrā no šīm jomām un nebaidījos pieņemt izaicinājumu studēt tiesību zinātnes,” žurnālam "Kas Jauns" saka Gunta.

Pateicīga par vīra atbalstu

Pērn septembrī sportiste teica jāvārdu savam mīļotajam vīrietim – lauksaimniekam Mārtiņam Vaičulim. Gunta atzīst, ka vīra atbalsts it visās jomās viņai devis daudz. „Laulība mani nekādā veidā nav ierobežojusi sasniegt savus personīgos mērķus. Mans vīrs ir kolosāls un unikāls vīrietis, viņš absolūti nav greizsirdīgs. Ne reizi man nav pārmetis, ja mazāk laika veltu viņam; nepārmet, ka esmu treniņnometnēs – ilgstoši projām no mājām. Es pat varbūt esmu tā, kas dažkārt pukst, ka man netiek pietiekami viņa uzmanības,” atzīst sportiste.

Gunta atklāj, ka mīļotais viņu atbalstījis arī mācību procesā: „Vīrs ir ļoti saprotošs, lai gan īsti man studiju procesā neko nevarēja palīdzēt. Viņš ar savu ikdienas darbu un nodarbošanos mani motivē. Redzot, cik viņš smagi strādā, man nav nekādu attaisnojumu kaut ko nedarīt.”

Gunta atzīst, ka neviens sasniegums viņas dzīvē nav nācis bez piepūles. „Pats no sevis jau nekas nenotiek. Lai kaut ko sasniegtu, ir nepieciešama liela disciplīna. Pirmajā maģistrantūras gadā bija lekcijas un semināri, tie notika sestdienās un svētdienās. Tajā laikā man nācās atteikties no brīvdienām – tas bija smagi, jo astoņos no rīta brīvdienās jau bija jābūt skolā,” atklāj mērķtiecīgā sportiste. Viņa uzsver, ka pēc katra sasnieguma jūtas vēl varošāka. „Pēc studiju pabeigšanas jūtos stiprāka un gudrāka. Ir prieks un gandarījums, ka, par spīti grūtībām, viss tika izdarīts. Ievēroju, ka noslogotības dēļ man pat nav bijis laika priecāties par sevišķiem sasniegumiem, jo nākamajā dienā atkal jāturpina darboties. Visu laiku jābūt procesā – tiklīdz mēs apstājamies, tā sevi apzogam,” saka Gunta.