foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: kinomīļi pulcējas jaunās režisores Alises Zariņas filmas "Blakus" pirmizrādē
Režisore Alise Zariņa (vidū) ar galveno lomu tēlotājiem Antu Aizupi un Āri Matesoviču.
Kino
2019. gada 1. marts, 09:05

FOTO: kinomīļi pulcējas jaunās režisores Alises Zariņas filmas "Blakus" pirmizrādē

Jauns.lv

Ceturtdien, 28. februārī, kinoteātrī "Kino Citadele" notika jaunās režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas "Blakus" pirmizrāde, ko apmeklēja gan filmas veidotāji un aktieri, gan aicinātie viesi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Alises Zariņas debijas filmas "Blakus" pirmizrāde

2019. gada 28. februārī kinoteātrī "Kino Citadele" notika jaunās režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas "Blakus" pirmizrāde.

gallery icon
102

Galvenajās lomās filmā ir Anta Aizupe un Āris Matesovičs,  kinodarbā redzami arī Ģirts Jakovļevs, Jānis Sniķers, Uldis Sniķers, Marta Grigale, Uldis Rudaks un citi.

Pirmizrādē skatītājiem patīkamā gaisotnē bija iespēja satikt “Blakus” radošo komandu, tostarp filmas režisori un vienu no scenārija autorēm Alisi Zariņu, scenārija autori Martu Elīnu Martinsoni, producentes Alisi Roguli un Helēnu Zakari, galveno lomu atveidotājus Antu Aizupi un Āri Matesoviču, epizodiskās lomās redzamos Uldi Rudaku, Aivu Birbeli, Martu Grigali un grupas “Singapūras Satīns” biedrus, suni Boniju, kā arī daudzus citus filmas tapšanā iesaistītos cilvēkus un lūgtos viesus.

Par filmu:

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Kadri no Alises Zariņas filmas "Blakus"

Kadri no režisores Alises Zariņas pilnmetrāžas filmas "Blakus".

gallery icon
63