Tautā tik apspriestā Evija Vēbere uzmirdz ar jaunu īpatnēju priekšnesumu
Kadrs no Vēberes jaunā klipa, kurā apspēlēts temats par virtuālajā vidē notiekošo.
Mūzika
2019. gada 27. februāris, 21:05

Tautā tik apspriestā Evija Vēbere uzmirdz ar jaunu īpatnēju priekšnesumu

Jauns.lv

Pērn pretrunīgu slavu guvusī dziedātāja Evija Vēbere saviem klausītājiem piedāvā jaunumu: tapis klips dziesmai no albuma "Sirdsbūt", kurš šogad saņēma mūzikas balvu "Zelta mikrofons" par paveikto pērnajā gadā.

Video tapis dziesmai ""Par sašaurināšanos". Klips ir visnotaļ provokatīvs - piemēram, tajā Vēbere redzama, sēžot uz poda ar nolaistām bikšelēm. Kā dziedātāja pastāstījusi publiski, klipa iedvesma klipam radusies tieši pēc skandāla pērn valsts simtgades koncertā. Klipa vēstījumā talantīgā māksliniece "apspēlē" anonīmos ķengu komentārus internetā. Klipa režisors ir Rihards Gēcis, operators - Aleksandrs Grebņevs.

Jau vēstīts, ka talantīgā dziedātāja - lai arī jau vairākus gadus profesionāli darbojas mūzikā - nokļuva viedokļu krustugunīs pēc Jāņa Šipkēvica producētā koncerta "Mīlestība. 18+", kas bija gadu lolots darbs, lai kulminētu pie Gaismas pils Latvijas 100.gadu dzimšanas dienā. Evijas Vēberes izpildījums Imanta Kalniņa dziesmai "Svētku diena" nešķita pieņemams nedz dziesmas "balss mātei" Olgai Rajeckai, nedz tūkstošiem TV tiešraides skatītāju. Vienlaikus šis skandāls daudziem lika iepazīties ar Vēberes daiļradi tuvāk, un ne viens vien atzina, ka šī meitene ir ļoti talantīga. Piemēram, viņa iedziedājusi Sniedzes Prauliņas un Edgara Šubrovska savulai radīto dziesmu "Izoletta", kas Vēberes izpildījumā būs skaņu celiņš topošajai Andra Gaujas filmai. Tāpat Vēbere guva vienu no prestižākajiem vietējiem novērtējumiem mūzikā - balvu "Zelta mikrofons 2018".