foto: Twitter
Kāds asprātis smalki pajokojis par "Rīgas satiksmes" darba sludinājumu
Trakā pasaule
2019. gada 19. februāris, 18:39

Kāds asprātis smalki pajokojis par "Rīgas satiksmes" darba sludinājumu

Jauns.lv

Gluži vai par interneta hitu kļuvis kāds vienkāršs, sadzīvisks un patiesībā pat ar sīko huligānismu saistīts attēls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bildi, kurā redzams uzņēmuma "Rīgas satiksmes" aicinājums pievienoties komandai, visai asprātīgi ar vienu vārdu komentējis kāds nezināms "labdaris". Attēlu sociālajā tīklā "Twitter" ievietoja kādreizējā deputāte, Nacionālās apvienības pārstāve Elīna Treija (bij.Siliņa). Gaumīgais joks zibenīgi izpelnījās milzīgu popularitāti - Treijas tvīts tika pārtvītots vairāk nekā 200 reižu, bet vēl gandrīz astoņi simti cilvēku tam nospieduši "sirsniņu", kas nozīmē, ka joks izdevies sevišķi smieklīgs.

Jau vēstījām, ka pirms dažām dienām no ieslodzījuma atbrīvots "Rīgas satiksmes" bijušais priekšnieks Leons Bemhens. Par viņa izlaišanu tika iemaksāta prasītā 200 000 eiro drošības nauda. Tāpat brīvlaišanu apmaiņā pret 70 000 eiro piedzīvoja cits lietā aizdomās turētais - uzņēmējs Edgars Teterovskis. 

Bemhenu atbrīvo no cietuma slimnīcas Olainē

gallery icon
27

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa decembra sākumā sešām no septiņām šajā lietā aizdomās turētajām personām kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Tie bija ilggadējais partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, "Rīgas satiksmes" Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, bijušais "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Bemhens, tramvaju un trolejbusu ražotāja "Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, citos kriminālprocesos figurējošais uzņēmējs Māris Martinsons un uzņēmējs Teterovskis.

Savukārt Teterovska dzīvesbiedrei un Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma "Tram Servis Riga" valdes loceklei Elīnai Kokinai jau sākotnēji tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Krjačeks tika atbrīvots nedēļu pēc aizturēšanas. Nesen pret 100 000 eiro lielu drošības naudu tiesa nolēma atbrīvot Volkinšteinu, bet pret 70 000 eiro - arī Teterovski.