foto: publicitātes (Pauls Zvirbulis)
Pauls pie klavierēm, Kaupers un Busulis pie mikrofona - sākas koncertu cikls “Kino un teātra mūzika”
Uz skatuves muzicēt kāpa arī Renārs Kaupers.
Mūzika
2019. gada 18. februāris, 16:09

Pauls pie klavierēm, Kaupers un Busulis pie mikrofona - sākas koncertu cikls “Kino un teātra mūzika”

Jauns.lv

Sestdien, 16. februārī, Dzintaru koncertzālē notika koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” pirmais koncerts, ko izlolojis Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis. Leģendārajam latviešu komponistam Raimondam Paulam veltītajā koncertā uz skatuves kāpa arī dziedātāji Intars Busulis, Renārs Kaupers, Dināra Rudāne, režisori Jānis Streičs un Anna Viduleja, kā arī aktieri Lilita Ozoliņa, Marija Bērziņa un Mārcis Maņjakovs.

Mākslinieki kopīgi devās pastaigā pa atmiņu takām, ielūkojoties tādās kinofilmās kā “Teātris”, “Ilgais ceļš kāpās”, “Vella kalpi”, “Likteņdzirnas”, “Homo Novus”, “Klāvs – Mārtiņa dēls” un daudzām citām.

Cikla “Kino un teātra mūzika” pirmais koncerts

2019. gada 16. februārī Dzintaru koncertzālē notika koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” pirmais koncerts, ko izlolojis Latvijas Nacionālā teātra ...

gallery icon
36

Koncertu cikla “Kino un teātra mūzika” vadītājs Ojārs Rubenis šos koncertus iecerējis kā sirsnīgu sarunu ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem, kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem.

“Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem. Un, protams, Raimonds Pauls, kurš radījis simtiem melodiju kino un teātrim, un nereti tieši viņa mūzika ir konkrētā darba vizītkarte. Tāpēc jauno ciklu Dzintaru koncertzālē aizsāksim ar Maestro mūziku,” uzsver Rubenis.

Savukārt Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis par jauno koncertu ciklu saka: “Bieži dzirdam sakām – dzīve ir viens vienīgs teātris, vai arī – dzīvē viss kā kino. Bet mūzika ir neatņemama gan kino, gan teātra žanra daļa. Mūzika ir tā, kas dzīvo neatkarīgu dzīvi arī tad, kad izrāde vairs netiek spēlēta un kinolentes izbalējušas. Mūsu stāsti būs par melodijām, talantīgiem komponistiem un aktieriem – “tad” un “šodien”, un, protams, par kino un teātri.