foto: REUTERS/SCANPIX
Aizsūtīt uz Eirovīziju potenciālu uzvarētājdziesmu ir neiespējamā misija, uzskata Jauns.lv lasītāji tviterī
Sestdienas vēlā vakarā būs zināma dziesma, kas Latvijas vārdu nesīs pasaulē lielajā Eirovīzijā.
2019. gada 16. februāris, 19:27

Aizsūtīt uz Eirovīziju potenciālu uzvarētājdziesmu ir neiespējamā misija, uzskata Jauns.lv lasītāji tviterī

Jauns.lv

"Neiespējamā misija!" - šādi uz jautājumu, vai Latvijai beidzot izdosies uz Eirovīziju aizsūtīt dziesmu, kas var uzvarēt, atbildējuši 57% no tiem, kuri piedalījās Jauns.lv aptaujā sociālajā tīklā "Twitter".

"Supernovas" aizkadri: kā dalībnieki gatavojas izšķirošajam vakaram

gallery icon
95

Vienlaikus 10% lasītāju ir noskaņoti optimistiski un cer, ka šogad "Supernovā" izdosies uzvarēt dziesmai ar potenciālu uz panākumiem lielajā Eirovīzijā.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā LTV tiešraidē tautas tribunālam tiks nodotas astoņas kompozīcijas, no kurām viena iegūs ceļazīmi uz lielo Eirovīziju, kas šogad maijā norisināsies Izraēlā. Par augsto godu cīnīsies Markus Riva, Edgars Kreilis, Aivo Oskis, Samanta Tīna, kā arī grupas "Double Faced Eels", "Dziļi violets feat. Kozmens", "Laime pilnīga" un "Carousel".

"Supernova" piektajai sezonai kopumā tika pieteiktas 83 dziesmas, no kurām 64 dziesmas atbilda konkursa nolikumam un tās vērtēja repertuāra žūrija. Žūrijas sastāvā bija mūzikas ierakstu izdevniecības "Universal Music Group" pārstāvji un to Latvijas vadošo radio staciju pārstāvji, kas ikdienā atskaņo un palīdz popularizēt Latvijā radītu mūziku. Pēc pirmās kārtas, kurā repertuāra žūrijas pārstāvji dziesmas klausījās, nezinot ne to izpildītājus, ne autorus, ne producentus, uz otro atlases kārtu klātienē tika aicināti 33 dalībnieki.

Dalībniekus vērtēja žūrija - "Latvijas Radio 5" muzikālais redaktors "DJ Rudd", "Radio SWH" programmu producents, mūziķis un dziesmu autors Artis Dvarionas, dziedātājs, Eirovīzijas dalībnieks Ralfs Eilands un Latvijas estrādes dziedātāja Linda Leen.