foto: Publicitātes
Klasiskās mūzikas huligāni "DaGamba" atrāda savu versiju par Romeo un Džuljetu
Mūzika
2019. gada 14. februāris, 13:23

Klasiskās mūzikas huligāni "DaGamba" atrāda savu versiju par Romeo un Džuljetu

Jauns.lv

Klasiskās mūzikas huligāni "DaGamba" kā īpašu sveicienu Valentīna dienā laiž klajā jaunu videoversiju skaņdarbam "Romeo & Juliet" no grupas jaunākās koncertprogrammas.

Šis ir jau otrais singls no pavasarī gaidāmā albuma un lielkoncerta "DaGamba feat Tchaikovsky", kas 12. aprīlī notiks "Arēnā Rīga".

Skaņdarba "Romeo & Juliet" iedvesmas pamatā ir Pētera Čaikovska simfoniskā darba "Romeo un Džuljeta" mīlas tēma, kas, caurvijoties "DaGambas" oriģinālmūzikai, pakāpeniski no liriskas apgarotības pāraug enerģiskā emociju izvirdumā.

Kompozīcijas autors un "DaGambas" līderis Valters Pūce skaidro: “Šis skaņdarbs ir unikāls ar to, ka pirmo reizi vienā priekšnesumā katram grupas dalībniekam ir sava solo partija jeb, šajā gadījumā, sava interpretācija par mīlestību. Mūzika savā būtībā ir mīlestība, mīlestība pret savu mūzikas instrumentu, ar kura palīdzību mēs radām emocijas gan cilvēkos, gan sevī. "DaGambai" patīk ierastas lietas darīt neierastā veidā, tāpat mēs uzskatām, ka mīlestība var būt ne tikai trausla, bet tikpat labi arī monumentāla un suģestējoša.”

"Romeo & Juliet" videoversija uzņemta jaunā albuma tapšanas procesā. Darbu “Sound Divison” ierakstu studijā iemūžināja videomākslinieks Kārlis Kempels. Albuma "DaGamba feat Tchaikovsky" prezentācija notiks marta beigās.