foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: teātra mīļi pulcējas “Baltiešu gredzena” pirmizrādē
Pirmizrādes viesu vidū bija arī draudzenes Ingrīda Circene un Ausma Kantāne.
Slavenības
2019. gada 8. februāris, 13:11

FOTO: teātra mīļi pulcējas “Baltiešu gredzena” pirmizrādē

Jauns.lv

7. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvoja Zigfrīda fon Fēgezaka “Baltiešu gredzens”, un to apmeklēja arī sabiedrībā zināmas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc pirmizrādes tajā iesaistītie un arī vairāki lūgtie viesi pulcējās arī banketā, saskandinot glāzes un veldzējoties sirsnīgās sarunās.

Iestudējuma "Baltiešu gredzens" pirmizrāde

2019. gada 7. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī notika iestudējuma "Baltiešu gredzens" pirmizrāde. Zigfrīda fon Fēgezaka “Baltiešu gredzens” ir viens no ...

gallery icon
86

“Baltiešu gredzens” ir viens no ļoti retajiem literārajiem darbiem, kurā dzīve Latvijā tiek tēlota no vācbaltieša skatu punkta. Dramatizējuma autore Inga Ābele, režisors Viesturs Kairišs. Lomās: Arturs Krūzkops, Agnese Cīrule, Uldis Dumpis vai Voldemārs Šoriņš, Inta Tirole vai Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Lolita Cauka, Maija Doveika, Kaspars Zvīgulis, Laura Siliņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Kārlis Reijers, Kaspars Aniņš, Romāns Bargais, Artis Drozdovs.

Izrādē skan divu kādreizējo rīdzinieku – Riharda Vāgnera un Nikolaja fon Vilma – mūzika. Pianisti: Mārtiņš Zilberts un Aldis Liepiņš.

Izrāde “Baltiešu gredzens”

Kadri no izrādes “Baltiešu gredzens”, kam pirmizrāde bija 2019. gada 7. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī. Zigfrīda fon Fēgezaka “Baltiešu gredzens” ...

gallery icon
11

“Mēs neesam tikai mēs, mēs dzīvojam un topam citiem līdzās. Vairāku gadsimtu garumā – vācbaltiešiem, aizgūstot viņu dziesmas un daudz ko citu. Retrospekcija no Aurela bērnības līdz 1939. gadam dos iespēju iepazīt vairāku muižu ļaudis un viņu likteņus, bet pirmām kārtām ļaus ieraudzīt Latviju un tās lauku ainavu no vācbaltu skatu punkta. No nogrimušas un izzudušas Atlantīdas skatu punkta”- vēsta izrādes anotācija.