foto: AP/Scanpix
Gvinetu Paltrovu sūdz tiesā par cilvēka notriekšanu slēpojot
Gvineta Paltrova.
Slavenības
2019. gada 31. janvāris, 08:25

Gvinetu Paltrovu sūdz tiesā par cilvēka notriekšanu slēpojot

Jauns.lv

Holivudas aktrises Gvinetas Paltrovas vārds bieži lasāms preses slejās. Te viņa savā blogā „Goop” stāsta par jaunu skaistumkopšanas metodi, te par savām draudzīgajām attiecībām ar bijušo vīru Krisu Mārtinu. Savukārt nesen viņas vārds nonācis uzmanības centrā kāda slēpošanas incidenta dēļ.

„Oskara” balvas laureāte Gvineta Paltrova un vēl vairāki citi cilvēki iesūdzēti tiesā par cilvēka notriekšanu slēpojot un notikuma vietas pamešanu, nesniedzot un/vai neizsaucot pirmo palīdzību.

Jūtas štatā dzīvojošais pilsonis Terijs Sandersons ar tiesas palīdzību vēlas piedzīt 3,1 miljonu ASV dolāru par nodarīto morālo un fizisko kaitējumu. Viņš apgalvo, ka 2016. gada 26. februārī Gvineta Paltrova slēpojot viņu notriekusi Briežu ielejas kūrortā Parksitijā un pametusi negadījuma vietu. Lai gan incidents noticis pirms nepilniem trīs gadiem, tiesas lietu Sandersons uzsācis vien tagad, šajā otrdienā iesniedzot prasību Jūtas štata tiesā.

foto: AP/Scanpix
Terijs Sandersons.

Sandersons norāda, ka Paltrova „nav sevi kontrolējusi”, ar slēpēm uzskrējusi viņam no aizmugures un „nogāzusi gar zemi, uzkritusi virsū, kā rezultātā viņš guvis kontūziju, smadzeņu satricinājumu un četras lauztas ribas.”

„Paltrova piecēlās, pagriezās un aizslēpoja prom, atstājot Sandersonu sastingušu, guļam sniegā,” norādīts tiesai iesniegtajā prasībā.

Līdz ar Gvinetu Paltrovu prasībā minēts arī Breižu ielejas darbinieka Ērika Kristiansena vārds. Šis vīrietis bijis kopā ar aktrisi negadījuma brīdī. Kopā ar Paltrovu bijuši vēl divi vārdos nenosaukti kūrorta darbinieki.

Gvineta Paltrova sava zīmola „Goop” kosmētikas prezentācijas pasākumā

gallery icon
8

Sandersons norādījis, ka Kristiansens neesot redzējis sadursmes brīdi, un vainojis viņu notikušajā. Viņš cietušajam uzkliedzis – „Ko tu izdarīji!”, un aizslēpojis prom kopā ar pārējiem. Palīdzību Kristainsens nav izsaucis, tā vietā sniedzis melīgu liecību, lai aizstāvētu Paltrovu.

Prasībā teikts, ka ne Paltrova, ne Briežu ielejas kūrorta darbinieki palīdzību cietušajam neesot izsaukuši.

Aktrises pārstāvis oficiāli sniegtā paziņojumā portālam „Yahoo Entertainment” norādījis: „Šī prāva ir nepamantota. Ikviens, kurš izlasīs faktus, to sapratīs.”

Savukārt Briežu ielejas kūrorta pārstāvis portālam atteicies sniegt komentārus par kūrortu vai tā viesiem, kamēr tiesas prāva nav beigusies.