foto: Juris Rozenbergs
FOTO: skatuves anarhisti "The Tiger Lillies" Rīgu priecē ar koncertu
Mūzika
2019. gada 24. janvāris, 09:59

FOTO: skatuves anarhisti "The Tiger Lillies" Rīgu priecē ar koncertu

Jauns.lv

Trešdien, 23. janvārī, Rīgā muzicēja skatuves anarhisti “The Tiger Lillies” - koncertā VEF Kultūras pilī grupa uzstājās sava jaunākā albuma reklamēšanas turnejā.

"The Tiger Lillies” koncerts VEF Kultūras pilī 2019. gadā

Grupas "The Tiger Lillies” koncerts VEF Kultūras pilī 2019. gada 23. janvārī.

gallery icon

Dramatisks saviļnojums, klaunu ietērps un ironija – tas raksturo “The Tiger Lillies” daiļradi. Grupa savu karjeru uzsāka deviņdesmitajos gados Prāgā, uzstājoties prostitūtām.

“The Tiger Lillies” savā daiļradē savieno šķietami nesavienojamas lietas – ironiju, kabarē, ekstraordināru muzikalitāti, tumšas skumjas, taču dažkārt – izsmalcinātību un tīru skaistumu. Šīs īpašības padara grupas uzstāšanos atšķirīgu, tā ir daudzslāņaina un vienaldzīgos neatstāj.

Grupas sastāvs jeb tā sauktie “skatuves anarhisti” izdevuši jau vairāk kā 40 albumu un to jaunākais veikums - albums “The Devil’s Fairground” - tika ierakstīts šā gada 26. un 27. oktobrī dzīvās uzstāšanās laikā Čehijas galvaspilsētā Prāgā kopā ar laikmetīgo Berga Orķestri.

“The Tiger Lillies” koncertturnejās apceļojuši visu pasauli un šogad svin grupas trīsdesmito pastāvēšanas gadadienu.

Grupas pirmsākumi gan bijuši pavisam citādi – pirmais ārzemju koncerts norisējis Prāgā, kur grupa uzstājusies prostitūtu un čigānu klausītājiem pavisam vienkāršos bāros vai pat reizēm – uz ielas. Apceļojot Čehiju, grupas dalībnieki naktis pārlaida viesos, guļot uz grīdas, taču vienlaicīgi šajā periodā arī radīja mūziku, kas nesa tiem atpazīstamību.

“Nostaļģija, ironija, skarbs humors un nebeidzams skaistums”, tā par jauno albumu “The Devil’s Fairground” izsakās paši tā radītāji. Grupas līderis un dziesmu autors Martino Žaks jaunā materiāla radīšanā sadarbojies ar Mihalu Neiteku, kurš veicis simfoniskās aranžijas. Unikālais darbs savu pirmatskaņojumu pieredzēja Arha teātrī Prāgā.

Šodien VEF Kultūras pilī gaidāms vēl viens šī grupas koncerts.